Lounais-Häme Tammela

Tammelan Kirppiskierros pyörii tämän viikonlopun – sunnuntaina mahdollista käydä kuusipeuratarhalla, museossa tai syömässä noutopöydässä

Harjun kuusipeuratarhalla pääsee kirpputorin yhteydessä katselemaan peuroja ja niiden vastasyntyneitä vasoja.

Tammelan Kirppiskierros laajentuu entisestään tänä viikonloppuna. Tänä vuonna on otettu mukaan entistä enemmän kulttuurikohteita kirpputorien rinnalle. Lisäksi mukana on pop up-ravintoloita ja kahviloita.

Harjun Kuusipeurat Liesjärvellä on kierroksella mukana toista kertaa. Kuusipeuratarha on yhdistänyt tänäkin vuonna kirpputorin yhteyteen tarhan omat perinteiset “bambipäivät”, jolloin kävijät ovat päässeet katsomaan vastasyntyneitä peuranvasoja. Uusista tulokkaista osa on syntynyt vasta kuluneen viikon sisällä.

– Peurojen vasomisaika ajoittuu kesäkuun loppupuolelta syyskuulle. Ensimmäiset syntyvät perinteisesti juhannusviikolla, mutta ne pysyttelevät alkuvaiheet piilossa, kertoo yrittäjäperheen tytär Janette Koskinen.

 

Myyjille on varattu tarhalta myyntitilaksi vanha puutyöverstas. Verstaan perältä löytyy liikuntasaliksi kunnostettu huone, jossa järjestetään viikoittain jumppatreenejä ja lavatanssiharjoituksia.

Koskisen myyntipöydältä löytyy tämän omia virkkaustöitä. Lisäksi löytyy kuusipeurojen pudottamista sarvista tehtyjä kynttelikköjä ja muotoilemattomia sarvia, joita voi veistää mieleisekseen. Tarhalta voi ostaa myös kuusipeuranlihaa.

Myyjäksi tarhalle on ilmoittautunut myös Pirjo Lehtimäki. Myynnissä on Lehtimäen läheisellä tilalla itse lingottua mesikasteluhunajaa, jota Lehtimäki kuvailee tavallista hunajaa tummemmaksi ja toffeemaisemmaksi.

Koskinen odottaa mielenkiinnolla, paljonko kävijöitä kertyy viikonlopun aikana. Myyjiä on ilmoittautunut muutama, joista pari on kuitenkin joutunut perumaan tulonsa.

– Porukkaa kävi hyvin viime vuonna. Ehkä myyjiä kuitenkin kertyy enemmän isompiin keskuksiin, Koskinen pohtii.

 

Portaan Patinaputiikin pihasta löytyi lauantaina noin 20 myyntipistettä. Aikatauluun oli Patinaputiikissa merkitty lisäksi Duo Lumotarten esiintyminen ja Kulttuuriyhdistys Kuvion oma tapahtumateltta.

Portaan kylässä lauantai oli Kirppiskierroksen pääpäivä. Kirpputorien ohessa kävijöiden oli mahdollista käydä Nahkurinverstaan Nahkatehdasmuseossa tai Ateljee Galleria Jokitörmässä, jossa pidettiin taiteilija Eero Leppäsen maalausten myyntinäyttely. Lisäksi kyläopas Seppo Kujala veti puolen tunnin kulttuurikävelykierroksen vuoden 1918 tapahtumista Portaassa. FL

Kirppiskierros auki vielä sunnuntaina. Harjun Kuusipeurat auki klo 10–16 (Liesjärventie 836). Kartta myyntipaikoista ja tutustumiskohteista ladattavissa Tammelan kunnan kotisivulta.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat