Lounais-Häme

Tammelan koulukuljetukset kolmelle liikennöitsijälle – kustannuksiin vain muodollista kasvua

Kolme eri liikennöitsijää vastaa Tammelan koulukuljetuksista ensi lukuvuoden syyslukukaudella. Tammelan sivistyslautakunnan hyväksymät sopimukset sisältävät optiomahdollisuuden kevätlukukaudelle.

Linjaliikenne Kivistö oy hoitaa kuljetukset Kaukjärven ja Myllykylän koulujen sekä Koulukeskuksen osalta. Letkun, Riihivalkaman ja Portaan koulukuljetuksista kunta tekee sopimuksen Forbus y:n kanssa. Koivuhuhta ky hoitaa kuljetukset yhdistelmäkohteena Teuron koulun ja Kirkonkylän esiopetuksen osalta.

Tammelan sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen kertoo, että tälläkin hetkellä Tammelan koulukuljetuksia hoitaa useampi liikennöitsijä. Poliittisten päätöksentekijöiden toiveena oli, että kuljetukset pilkotaan useampaan kohteeseen, jotta pienemmilläkin liikennöitsijöillä on mahdollisuus voittaa kilpailutuksia.

-Meillä on hyvät ja tutut yhteistyökumppanit, jotka tietävät reitit, kyyditettävät ja rehtorien toimintatavat, joten kuljetusten onnistumista voi seurata turvallisin mielin, Haapanen sanoo.

Kuljetuskustannukset säilyvät ensi lukuvuoden osalta suurin piirtein entisellä tasolla. Haapasen mukaan kustannuksiin on tulossa noin viiden prosentin kasvu, mikä on maanlaajuinen ilmiö.

-Vaikka lapsimäärä ja sitä kautta ajetut kilometrit vähenevät, liikennöitsijöiden kulut kasvavat. Tästä seuraa kustannusten kasvua kunnan näkökulmasta.

Kouluverkon keskeneräisyyden takia sivistystoimen operatiivisen työn tekeminen on Haapasen mukaan ollut Tammelassa haastavaa. Kunnanvaltuuston maanantainen päätös helpottaa työn tekemistä, mistä koulukuljetusten järjestäminen ensi lukukaudelle on yksi esimerkki.

Lukukauden 2019-20 osalta kilpailutus pitää järjestää ensi vuonna uudelleen, koska näillä näkymin ainakin Kaukjärven ja Letkun koulut tullaan lakkauttamaan ensi vuonna. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti