Lounais-Häme

Tammelan koulupäätöksestä valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen

Tuomo Tuovinen Tammelan Teurolta on tehnyt Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valituksen Tammelan kunnanvaltuuston kouluverkkopäätöksestä. Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan helmikuun 6. päivänä lakkauttaa Kaukjärven, Letkun, Myllykylän ja Teuron koulujen toiminnan kevätlukukauden 2018 päättyessä.

Hakijan vaatimuksena on kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon kieltäminen ja päätöksen kumoaminen. Valitus on kaikkiaan 10-sivuinen.

Yhteenvedossa todetaan, että päätöksen valmistelun aikana kuntalaisten perusoikeuksiin kuuluvat vaikuttamismahdollisuudet heitä koskevien päätösten valmistelussa on sivuutettu. Asian valmistelu on pyritty hoitamaan muodollisesti oikein ja lain kirjaimen kannalta välttämättömiksi katsotut lausunnot ja kuulemistilaisuudet on järjestetty.

Lapsia koskevan kouluverkkopäätöksen valmistelussa ei ole huomioitu YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 12 artiklan mukaista lasten oikeutta näkemyksensä ilmaisuun. Valituksen mukaan päätös on tehty virheellisessä järjestyksessä useiden lainkohtien kohdalla.

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/30476-kylalla-harkitaan-valittamista-kouluverkkopaatoksesta

Uusimmat

Fingerpori

comic