Lounais-Häme Tammela

Tammelan kunnanhallitus esittää valtuustolle, ettei Tammela lähde mukaan rakennusvalvonnan seudullisen yksikköön – kunnanhallituksessa tiukka äänestys

Tammelan kunnanhallituksen niukka enemmistö haluaisi pitää rakennusvalvonnan täysin omissa käsissä. Lopullinen päätösvalta on valtuustolla.

Tammelan kunnanhallitus ei lämmennyt laaditulle sopimusesitykselle rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun seudullisesta yksiköstä, jonka isäntäkunta olisi Forssa.

Kunnanhallituksen kokouksessa alkuperäinen päätösehdotus oli, että kunnanhallitus esittäisi kunnanvaltuustolle sopimuksen ja kustannusjakoperusteiden hyväksymistä.

Eero Pura (kesk.) esitti Anne Ylitalon (kesk.) kannattamana, että asia palautettaisiin vielä takaisin valmisteluun. He saivat äänestyksessä mukaansa myös Ilkka Tuovisen (MeTa), mutta asian käsittely jatkui Simo Pärssisen (kesk.), Johannes Rämön (kok.), Sari Kaakisen (sd.) ja Susanna Lahtisen (kok.) äänillä.

Ilkka Tuovinen esitti sitten Kaakisen kannattamana, että kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Tammelan kunta ei lähde seudulliseen hankkeeseen. Äänestyksessä pohjaesitystä kannattivat Rämö, Lahtinen ja Pärssinen, mutta Tuovisen ehdotus voitti Tuovisen, Kaakisen, Ylitalon ja Puran äänillä.

Näin kunnanhallituksen esitys Tammelan kielteisestä kannasta etenee äänin 4–3 valtuuston käsittelyyn. Tammelan valtuusto päättää asiasta kokouksessaan 12. marraskuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic