Lounais-Häme Tammela

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson kiinnostunut Vihdin kunnanjohtajan virasta

Tammelassa neuvotellaan kunnanjohtajan viran vakinaistamisesta.

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson on antanut suostumuksensa olla käytettävissä Vihdin kunnan täyttäessä avoinna olevaan kunnanjohtajan virkaa.

Virka tuli auki lokakuussa Sami Miettisen siirtyessä toimialajohtajaksi konsulttiyritys FCG:n palvelukseen. Miettinen lopettaa kunnanjohtajana työnsä Vihdissä tämän kuun 16. päivänä.

Hakuaika virkaan päättyi eilen iltapäivällä. Vihti on Uudenmaalla kasvava vajaan 30 000 asukkaan kunta Espoon ja Karkkilan välissä. Muita rajakuntia ovat Loppi, Hyvinkää, Nurmijärvi, Kirkkonummi, Siuntio ja Lohja.

Kunnan lävitse kulkevat niin Helsingistä Turkuun johtava moottoritie kuin 2-tie. Kuntakeskus sijaitsee Nummelassa, jonka väkimäärä lähestyy 14 000:ta.

 

Määräaikaan mennessä Vihdin kunnanjohtajaksi haki 17 henkilöä. Virkaa hakivat Petri Huida, Paula Sundqvist, Tiina Hirvonen, Juha-Pekka Lehmus, Michael Hornborg, Antti Peltola, Erkki Juhani Eerola, Anna Mäkelä, Charlotta Collen, Sami Järvinen, Ari Koskinen, Jarkko Autero, Antti Kuusela, Sergei Poutanen, Emilia Komu, Magnus Tuomaala ja Jouni Martikainen.

Lisäksi muutama halukas on antanut suostumuksensa Larssonin tavoin.

 

Larsson valittiin Tammelan kunnanjohtajaksi vuoden 2014 elokuussa. Larsson on valittu viiden vuoden määräajaksi. Tammelassa on ollut syksyn käynnissä neuvottelut viran vakinaistamisesta.

Tammelan kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssinen (kesk.) sanoo, että Tammelassa on valmisteltu kunnanjohtajan viran auki panoa jo jonkin aikaa. Tarkoituksena on ollut, että viran auki julistamisesta tehtäisiin päätös seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa.

Kaavailuissa on ollut, että Larsson hakisi virkaa normaalin haun kautta.

Pärssinen toteaa, että Tammelan ja Vihdin kunnanjohtajien valinnat ovat kaksi eri prosessia eikä Tammelassa jäädä odottelemaan, mitä Vihdissä päätetään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic