Lounais-Häme Tammela

Tammelan kunnanjohtaja valitaan ensi viikolla – Kunnanhallitus valitsi kolme suosikkiehdokastaan

Kunnanhallitus valitsi hakijoista kolmen kärjen. Hallituksen esitys ei kuitenkaan rajoita valtuuston päätöstä.
Määräaikaisessa työsuhteessa oleva Tammelan nykyinen kunnanjohtaja Kalle Larsson on yksi hakijoista, joka pääsi hallituksen esittämän kolmen kärjen joukkoon. Kuva: Tapio Tuomela
Määräaikaisessa työsuhteessa oleva Tammelan nykyinen kunnanjohtaja Kalle Larsson on yksi hakijoista, joka pääsi hallituksen esittämän kolmen kärjen joukkoon. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnanhallitus on valinnut kunnanjohtajakisaan kolmen kärjen. Hallituksen mielestä virkaan pätevimpiä ovat nykyinen kunnanjohtaja Kalle Larsson sekä hakijat Aki Viitasaari ja Piia-Tuulia Rauhala.

Hakijoista viisi haastateltiin viime viikon torstaina ja perjantaina. Heistä jokaisella on vielä mahdollisuus tulla valituksi Tammelan kunnanjohtajaksi, koska viimeisen sanan sanoo ensi viikolla kokoontuva valtuusto. Hallituksen esitys ei rajoita valtuuston päätäntävaltaa.

Hallituksen alkuperäisenä suunnitelmana oli olla nimeämättä yksittäisiä ehdokkaita valtuustolle. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssinen (kesk.) päätti kuitenkin keskustelun jälkeen tehdä pohjaehdotuksen, jossa nostetaan kärkeen kolme hakijaa.

– Ajattelin, että hallitukselta olisi hyvä tulla valtuustolle nimivaihtoehtoja. Myös joissakin muissa kunnissa on toimittu siten, että hallitus esittää valtuustolle omasta mielestään kolme pätevintä ehdokasta, Pärssinen sanoo.

Hänen mukaansa kolmen kärjen valitseminen oli paras ratkaisu myös siksi, että hallituksessa ei ole yksimielisyyttä pätevimmästä kunnanjohtajasta.

 

Lue myös: Kunnanjohtaja Kalle Larsson: “Kyllä tämä tuntuu todella pahalta” – Tammela jatkaa kunnanjohtajahakuaan

 

Pärssisen pohjaehdotus sai Sari Kaakisen (sd.) vastaesityksen, jossa esitettiin Kalle Larssonia kunnanjohtajaksi. Esitys kuitenkin kaatui äänin 4–3.

Pärssisen pohjaehdotusta kannattivat Eero Pura (kesk.), Anne Ylitalo (kesk.) ja Ilkka Tuovinen (Meidän Tammela). Kaakisen vastaesitystä kannattivat Johannes Rämö (kok.) ja Susanna Lahtinen (kok.).

Kunnanhallitus päätti asettaa virkaan kuuden kuukauden koeajan. Valinta on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on toimittanut kunnanhallitukselle hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Kunnanhallituksen puheenjohtaja valmistelee kuntalain edellyttämän johtajasopimuksen, joka solmitaan virkaan valittavan kanssa ennen viranhoidon aloittamista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic