Lounais-Häme Tammela

Tammelan kunnanjohtajan paikkaa haki neljä henkilöä – Kalle Larsson jätti kirjallisen suostumuksen jatkaa tehtävässään

Tammelan nykyinen kunnanjohtaja Kalle Larsson jätti suostumuksensa jatkaa Tammelan kunnanjohtajana. Vaikka hän ei jättänyt virallista hakemusta, hänet huomioidaan haussa.
Kalle Larsson on luotsannut Tammelaa hieman yli neljä vuotta. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnanjohtajan vakituista virkaa haki määräaikaan mennessä neljä henkilöä. Haku päättyi tämän viikon maanantaina.

Hakemuksensa jättivät Tampereen hallintosihteeri Matti Kannus, Vantaalla kiinteistönhoidon opettajana toimiva Pertti Meriläinen, Ylöjärven kaupungin vapaa-aikajohtaja Sami Ylipihlaja ja Pudasjärven kaupungin kehittämisjohtaja Jorma Pietiläinen.

Hakijoiden lisäksi Tammelan nykyinen kunnanjohtaja Kalle Larsson jätti kirjallisen suostumuksensa jatkaa tehtävässään.

– Nyt näyttää vahvasti siltä, että kunnanvaltuusto pääsee valitsemaan kunnanjohtajan 4. maaliskuuta, tuumaa Tammelan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ismo Ojansuu.

Hän viittaa siihen, että kunnanjohtajahakua tuskin jatketaan, vaikka hakemuksia tulikin vain neljä.

Ojansuu on jo pitkään ollut sillä kannalla, että nykyisen kunnanjohtajan Kalle Larssonin virkaa pitää jatkaa, ja se tulee vakinaistaa.

– Mutta totta kai julkinen haku piti järjestää. Enkä minä voi tietää, kuka tehtävään lopulta valitaan. Voin vain sanoa oman mielipiteeni, Ojansuu sanoo.

Tammelan nykyinen kunnanjohtaja ei jättänyt työhakemusta, mutta kirjallinen suostumus takaa sen, että Larsson katsotaan yhtä potentiaalisena hakijana kuin neljä muutakin ehdokasta.

Kelpoisuusvaatimuksina ovat ylempi korkeakoulututkinto, johtamiskokemus sekä kunnallistalouden ja -hallinnon tuntemus.

Tammelan kunnanhallitus päättää kokouksessaan 21. tammikuuta, ketkä hakijoista haastatellaan. Hallitus tekee valintaesityksen valtuustolle, joka lopulta lyö lukkoon sen, kuka Tammelaa johtaa tulevaisuudessa. FL

Luitko tämän: Johtajavalinnat mietinnässä Tammelassa – kuntapäättäjät myöntävät tilanteen haasteellisuuden

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic