Lounais-Häme Tammela

Tammelan kunta myöntää ravintolayrittäjille vapautusta vuokrasta – "Korona on supistanut liiketoimintaa todella merkittävästi"

Vuokravapautus myönnetään ajalle 1.4.–30.6.2020.
Tammelan kunnan tiloissa toimivat ravintolayrittäjät saavat koronavirustilanteen takia kolmen kuukauden ajalta vuokravapautuksen. Vuokrahuojennusta oli esittänyt Cafe Tammelan ravintolayrittäjä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan kunnan tiloissa toimivat ravintolayrittäjät saavat koronavirustilanteen takia kolmen kuukauden ajalta vuokravapautuksen. Vuokrahuojennusta oli esittänyt Cafe Tammelan ravintolayrittäjä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunta myöntää kunnan tiloissa toimiville ravintolayrittäjille vapautusta vuokrasta. Kunnanhallitus päätti, että vuokravapautus myönnetään kolmelle kuukaudelle, ajalle 1.4.–30.6.

Vapautusten saamiseksi tulee lähettää kirjalliset hakemukset kunnan kirjaamoon viimeistään 1.8. Liitteistä tulee ilmetä selkeästi, että liikevaihto on laskenut huhti–toukokuun 2020 aikana minimissään 30 prosenttia verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan.

T:mi Cafe Tammelan Kirsi-Marja Eerikäinen oli tehnyt kunnanhallitukselle esityksen vuokranmaksun alentamisesta tai vuokranmaksusta vapauttamisesta koronavirusepidemiasta johtuen. Esityksessä vapautusta pyydettiin ylivoimaisten esteiden ja olennaisesti muuttuneiden olosuhteiden vuoksi 1.4. alkaen siihen asti, kunnes tilanne normalisoituu ja liiketoiminta palaa ennalleen.

– Koronavirusepidemian hillitsemiseksi tehtyjen päätösten vuoksi liiketoiminta on supistunut todella merkittävästi kassavirtojen tyrehtyessä ja kulujen silti juostessa, Cafe Tammelan hakemuksessa todetaan.

Mikäli vuokriin annetaan huojennuksia, niiden tulee koskea kaikkia kunnalla vuokralla olevia ravintolayrittäjiä. Toinen kunnan vuokratiloissa toimiva ravintola on Hakkapeliitta Baari Ravintola, jota vuokraa Pauhe oy/Turan Tanriöven.

Perusteluina todetaan, että ravintolat eivät ole poikkeustilamääräysten vuoksi voineet tarjoilla ruokaa ja juomia ravintolatiloissa. Ruokaa on voinut myydä noutoperiaatteella, mutta myynti on ollut yleisesti ottaen kaikkialla vähäisempää kuin normaalitilanteessa.

Cafe Tammelan todetaan tehneen normaalitilanteessa paljon pitopalvelua, joka on sekin täysin pysähdyksissä, kun juhlia ei ole voinut järjestää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic