Lounais-Häme

Tammelan kylät kutsuvat elämyksille linnasta linnaan

-Yksi ryhmä lähtee Hämeenlinnasta ja toinen Turusta ja ne tutustuvat Hämeen härkätiehen ja sen varrelle järjestettyihin elämyksiin ja tapahtumiin. Lopulta ne kohtaavat keskiaikaisessa illallisjuhlassa Liesjärvellä, jossa myös yöpyvät, kertoo Tammelan Kylät ry:n Eija Laine.

Tammelassa ja koko Hämeen Härkätien varressa on pitkään mietitty, miten ainutlaatuinen reitti ja sen historia matkailutarjontoineen voidaan tuotteistaa.

-Elokuinen kaksipäiväinen Linnasta linnaan -retki on kokeilu, josta toivottavasti tulee pysyvästi tarjonnassa oleva retki. Haemme tälle myös matkailun yhteistyökumppaneita, Laine kertoo.

Härkätien varren kylillä on paljon kiinnostavaa tarjottavaa, joista kuitenkin vain harva tietää. Kylien väki toivoo, että reitille saataisiin entistä enemmän tutustujia.

-Ja etenkin kummastakin maalikaupungista ja miksei myös muualta. Se on haastavaa, mutta yhteistyössä se voi onnistua. Hanke mahdollistaa aloittamisen, mutta idea on, että retkipaketti jäisi myös elämään, Laine lisää.

Reitin varrelle on luvassa historian ja maisemien lisäksi museoita, kulttuurikohteita, taidetta ja elämyksiä. Kummassakin bussissa kulkee oma oppaansa. Matkalla taide yllättää ja draamakin riipaisee.

-Puolivälissä Tammelassa pääsee mukaan myös kirppiskierrokselle Portaassa ja Letkulla. Retken kohteita emme halua vielä paljastaa, Laine huomauttaa.

Lisätietoa Hämeenlinnasta lähtijöille antaa Sirpa Rauhala, (sirpa.rauhala52@gmail.com tai 050 0108248) ja Turusta tuleville Ensi Kulta (ensi.kulta@gmail.com tai 044 4848147).

Retken järjestää Tammelan kylät ry/Yhteistyöstä elinvoimaa – Tammelan kumppanihanke.

Yhteistyössä ovat mukana myös Tammelan Kulttuuripalvelut, Härkätien Teatteri, Härkätie-yhdistys ja Taideryhmä Kuvankantajat. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic