Lounais-Häme Tammela

Tammelan lapsiystävällisyydelle palkinto – "Suurempi todennäköisyys pitää lapset ja nuoret asukkaina tulevaisuudessakin"

Lapset ja nuoret nähdään selkeämmin tasavertaisina kuntalaisina, ei vain tulevaisuuden kuntalaisina.
Tammelan kunta huomioi lapset ja nuoret osana kunnan palveluja. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan kunta huomioi lapset ja nuoret osana kunnan palveluja. Kuva: Tapio Tuomela

Kunta- ja maakunta-alan kehittämisohjelma Kunteko palkitsee Tammelan kunnan kehittämistyöstään lapsiystävällisenä kuntana. Tammela palkitaan Kunteko-gaalassa keskiviikkona 20.11. lasten ja nuorten huomioimisesta osana kunnan palveluja. Samana päivänä vietetään YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlapäivää.

Tammelalle myönnettiin Unicefin lapsiystävällinen kunta -tunnus vuonna 2018. Kunnassa on tehty aktiivista kehittämistyötä lasten oikeuksien edistämiseksi jo neljän vuoden ajan.

– Tammelasta haluttiin tehdä lapsiystävällinen kunta Unicefin ohjaaman mallin pohjalta. Kehittämisellä halusimme saada aikaan suojaavia tekijöitä tammelalaisten lasten ja nuorten elämään, Lapsiystävällinen kunta -hankkeen koordinaattori Emmi Romppainen kertoo.

Lasten ja nuorten osallisuutta lisätty

Romppaisen mukaan keskiössä on ollut lasten ja nuorten osallisuuden systemaattinen lisääminen. Tavoitteina on ollut lasten ja nuorten oman toimijuuden kasvattaminen ja heidän hyväksymisensä osaksi palveluiden suunnittelua ja toteuttamista. Lapset ja nuoret nähdään selkeämmin tasavertaisina kuntalaisina, ei vain tulevaisuuden kuntalaisina.

Romppainen näkee Lapsiystävällinen kunta -mallilla pitkäaikaisia vaikutuksia.

– Jos lapset ja nuoret kokevat oman toimijuutensa ja mahdollisuuksiensa tulla kuulluksi vahvistuvan, on meillä kuntana myös suurempi todennäköisyys saada pidettyä heidät kuntamme asukkaina tulevaisuudessakin.

Tammelan kunta aikoo hakea Unicefin lapsiystävällinen kunta -tunnukselle jatkoa ajalle 2020–2022.

Lue lisää:  Nuoret halutaan aidosti mukaan päätöksentekoon Tammelassa: ”Monesti lapsia kuullaan, mutta aikuiset kuitenkin päättävät”

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic