Lounais-Häme

Tammelan liikuntakeskus saa keinonurmen ja uudet heittopaikat

Tammelan liikuntakeskuksessa ovat alkaneet keinonurmikentän sekä uusien heittopaikkojen rakennustyöt. Keinonurmikentän remontti sulkee juoksuradat sekä kentän noin kolmen viikon ajaksi.

-Rakennusaika on arviolta kolme viikkoa. Seurojen harjoituksia on siirretty remontin ajaksi Ruisluodon kentälle sekä Forssaan, Tammelan kunnan liikuntakoordinaattori Petri Takala selvitti.

Myös heittopaikat valmistunevat lähiviikkojen sisällä liikuntakeskuksen yläkentälle.

 

Keinonurmikentän rakentamiseen on varattu 300 000 euroa, josta valtio maksaa liikuntapaikka-avustusta 75 000 euroa.

Takala vakuuttaa, että keinonurmelle löytyy tarpeeksi käyttöä.

-Meillä on kuntalaisia, koulu ja -päiväkotikäyttäjiä sekä Tammelan Ryskeen jalkapallojaosto. Nurmen käyttäjiä siis kyllä riittää, Takala kertoi.

Tekonurmelle tehdään kiinteät rajat myös pesäpalloa varten.

 

Keinonurmen vuoksi heittolajit siirtyvät siis liikuntakeskuksen yläkentälle, jonne saadaan muun muassa moukarin ja -kiekonheittopaikat häkkeineen.

Keihäspaikka saa myös vauhdinottoradan ja kentän pituus riittää vastaanottamaan ainakin 70 metrin kaaria.

 

Ensi vuonna liikuntakeskuksessa kunnostetaan myös juoksuradat sekä hyppypaikat. Kunnostuksen arvioidaan maksavan noin 250 000 euroa ja urakkaan on tarkoitus hakea tukea valtiolta.

Juoksuratoja tehdään todennäköisesti kuusi ja radoille sekä suorituspaikoille asennetaan Novotan-pinnoite tai vastaavanlainen pinnoite.

Tammelan Ryske oli toivonut, että juoksuradan ja suorituspaikkojen kunnostamista olisi aikaistettu vuodella, mutta Tammelan vapaa-ajan toimikunta päätti pysyä alkuperäisessä suunnitelmassaan.

 

Uusi tekonurmi vaikuttaa myös hiihtäjiin talvella. Hiihtokilpailuiden lähtö ja -maalipaikka pitää siirtää keinonurmikentältä yläkentälle, koska nurmen päälle ei voi tehdä latuja ja kenttä aidataan.

Keskukseen oli alun perin toivottu aitoa luonnonnurmea, mutta koska keskus sijaitsee pohjavesialueella, jouduttiin tyytymään keinonurmeen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic