Lounais-Häme

Tammelan Makkaramarkkinat täyttivät kunnantalon tilukset – yleisön suosikit erottuivat myynnissä edukseen

Tammelan Makkaramarkkinat keräsivät lauantaina yleisöä paikalle sankoin joukoin. Huomiota sai Makkaramestarikilpailu, jossa myös yleisö pääsi äänestämään omat makkara- ja sinappisuosikkinsa.

Kilpailun tuotteita saattoi jonottaa samalla myyntipisteellä, jossa useampi makkaranpaistaja touhusi grillirivistön äärellä.

-Kävijämäärä on ollut tässä noin sadan pintaan, arveli kassanhoitajana myyntipisteellä toiminut Eila Virtanen puolen päivän aikoihin.

Tiedusteluissa ilmeni, että grillimakkaroista ainakin Hakalan Riistamestarin jahtimakkara oli jo loppunut kesken. Myös Liedon Lihakaupan Santa Fe ja Jethro Rostedtin nimikkomakkara Jethron Jämäkkä olivat tehneet hyvin kauppansa. Myös raakamakkarat möivät, suosituimpien joukossa hirvichorizo.

 

Uutena tulokkaana markkinoilla nähtiin myös vierailevat pienpanimo-oluet. Tätä varten markkinoiden anniskelualueelle oli varattu esteetön pääsy ruokapuolelta. Paikalla nähtiin muun muassa helsinkiläinen Etko Brewing ja Panimo Kiiski Mäntsälästä.

Kemiönsaarelaisen Kimito Brewingin oluita laskenut Jonas Sahlberg oli tyytyväinen tapahtumaan.

-Menekki on ylittänyt odotukset, Sahlberg kuvaili.

Makkara ja olut vaikuttavat pettämättömältä yhdistelmältä. Sahlbergia ei harmittanut, että kutsu markkinoille tuli vasta nyt. Käsityöoluet olivat hänen mukaansa saaneet vasta hiljattain suuren yleisön suosion.

Myös viimevuotisen yleisöäänestyksen voittaja Harjun makkaratehdas osallistui tapahtumaan omalla myyntipisteellään. Harjun keittiömestari Jari Lönnberg kuvaili Makkaramarkkinoita vuoden kohokohdaksi. Kilpasarjan tuotteet tekivät markkinoilla ensi-esiintymisensä.

-Ensinnäkin meillä on suolasitruuna-bratwurst. Sitruuna tuo makuun raikkautta, Saksassa suolasitruunaa käytetään yleisesti bratwurstin mausteena. Toisena on Välimeren lammasmakkara, jossa on sen kymmenen eri maustetta, Lönnberg kuvaili.

Molemmat tuotteet olivat keränneet kehuja. Vallitsevia trendejä makkaroiden suhteen ovat olleet juuri raakamakkarat ja mausteisuus, minkä myös Lönnberg nosti esille.

Lönnberg oli positiivinen tuomariston suosion suhteen.

-Uskomme, että raati kyllä tykkää. Taso on kylläkin kova myös tänä vuonna. FL

 

Voittajat 2018

Yleisöäänestys

1. Makuliha, Amerikka BBQ

 

Grillimakkarat

1. Liedon lihakauppa, Juustoinen Jethron Jämäkkä

2. HK Maakarit, Huberin huilu

3. Harjun makkaratehdas, suolasitruuna-bratwurst

 

Erikoismakkarat

1. Tapolan Mustamakkara

2. HK Maakarit, Livornon Luigi

3. Makuliha, Mojo Rocho raakamakkara

 

Sinapit

1. Ålands smak special -grillisinappi

2. Makuliha, voimakasarominen sinappi

3. Aura, makea sinappi

 

Uusimmat

Fingerpori

comic