Lounais-Häme

Tammelan omatoimikirjasto saa valtionavustusta 20 000 euroa - kunnantalosta jalostuu kuntalaistalo

Tammelan omatoimikirjastoa on ideoitu kunnan virkamiehistä, päättäjistä ja kuntalaisista muodostetussa kumppanuuspöydässä. KUVA: Lassi Puhtimäkl Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan omatoimikirjastoa on ideoitu kunnan virkamiehistä, päättäjistä ja kuntalaisista muodostetussa kumppanuuspöydässä. KUVA: Lassi Puhtimäkl Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunta saa kirjaston ja kunnantalon muuttamishankkeeseen 19 500 euroa valtionavustusta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) myönsi alueensa kirjastojen kehittämishankkeisiin yhteensä noin 525 000 euroa valtionavustusta. Avustusta myönnettiin lopulta 41 hankkeeseen.

Kirjasto on tarkoitus muuttaa omatoimikirjastoksi ja se siirtyy Tammelan kunnantalolle. Kirjastopalvelujen myötä kunnantalon todetaan jalostuvan kuntalaistaloksi.

Kunnan talousarviossa kirjastohankkeen suunnitteluun ja rakentamiseen on varattu kunnan talousarviossa ja taloussuunnitelmassa 125 000 euroa tälle ja ensi vuodelle.

Omatoimikirjastolla tarkoitetaan sitä, että kirjastossa voi käydä myös silloin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla. Henkilökunnalla miehitetyt aukioloajat on ainakin toistaiseksi tarkoitus pitää nykyisellä tasolla.

– On haluttu pidentää aukioloaikoja, muttei ole varaa palkata lisää henkilökuntaa. Omatoimikirjasto on tähän se vaihtoehto ja se myös palvelee Tammelan vapaa-ajan asukkaita, Tammelan kirjastonjohtaja Soili Ojanen taustoitti päätöksen taustoja Forssan Lehdelle joulukuussa.

Iso merkitys kirjastohankkeen etenemisessä oli kuntalaispalautteella ja sitä on kehitetty kumppanuuspöydässä, jossa on mukana rivikuntalaisia.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic