Lounais-Häme Forssan seutu

Tammelan S-market uudistetaan – Hämeenmaalle kaksi uutta Prismaa

Tammelan S-market uudistetaan loppuvuoden aikana.
Hämeenmaan alkuvuosi oli osuuskaupan historian paras. On joskus tehty hyviä päätöksiä, toimitusjohtaja Olli Vormisto kommentoi hyvää tulosta. Kuva: Arno Juutilainen
Hämeenmaan alkuvuosi oli osuuskaupan historian paras. On joskus tehty hyviä päätöksiä, toimitusjohtaja Olli Vormisto kommentoi hyvää tulosta. Kuva: Arno Juutilainen

Osuuskauppa Hämeenmaa aikoo rakentaa lähivuosina Prismat myös Heinolaan ja Orimattilaan.

Heinolassa rakennetaan kokonaan uusi kiinteistö valtatien liittymään. Hämeenmaa on jo tehnyt esisopimuksen maakaupasta.

Hämeenmaa on tähän asti arvioinut, että kuuden nykyisen Prisman lisäksi se ei enää rakenna uusia hypermarketteja. Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo, että päätöksen on muuttanut ketjun konseptimuutos.

– Konsepti edellytti aiemmin, että Prismassa on noin 10 000 neliötä. Konsepti mahdollistaa nyt 5 000–6 000 neliön Prismat.

Orimattilan 4 000 neliön S-market kasvatetaan noin 6 000 neliön Prismaksi. Heinolaan rakennetaan 8 000–10 000 neliön hypermarket.

S-marketeja mahdollista korvata Prismoilla

Vormisto sanoo, että Hämeenmaalla ei ole suunnitelmia muiden Prismojen rakentamisesta. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että jatkossa joidenkin paikkakuntien S-market korvattaisiin sitä suuremmalla Prismalla.

S-marketin ja pienen Prisman suurin ero on käyttötavaroiden valikoimissa. Pienessä Prismassa myös päivittäistavaroiden valikoima on hieman S-markettia suurempi.

– Päivittäistavarakaupan myymäläverkkomme on lähes valmis. Muuttoliike kuitenkin muuttaa sitä hieman, Vormisto sanoo.

Hämeenmaa rakentaa Turenkiin uutta 3 000 neliön S-markettia. Janakkalassa on kuitenkin kiistelty marketin kaavasta.

Tammelan, Heinolan, Kiveriön, Parolan ja Tervakosken S-marketit uudistetaan vielä tämän vuoden aikana. Hämeenlinnan Käikälään rakennetaan parhaillaan uutta Salea. Riihimäen Prismaa uudistetaan ja laajennetaan tänä vuonna.

Hämeenmaa teki kuluvan vuoden alkupuoliskolla paremman tuloksen kuin milloinkaan ennen tammi–kesäkuussa. Marketkauppa tuotti 9,6 miljoonan euron ylijäämän, kun muut kaupan toimialat tuottivat keskimäärin tappiota.

– On joskus tehty hyviä päätöksiä, Vormisto kommentoi marketkaupan hyvää tulosta.

Vormiston mukaan marketkaupan kasvu oli koko lailla markkinakasvun mukaista eli Hämeenmaan erittäin vahva markkinaosuus säilyi ennallaan. FL

Myynti ja tulos

Myynti kasvoi tammi–helmikuussa 3 prosenttia 577,2 miljoonaa euroon.

Tulos kasvoi viime vuodesta miljoonalla eurolla 13,1 miljoonaan euroon.

Marketkaupan osuus myynnistä oli kaksi kolmasosaa.

Liiketoiminnan tulos syntyi kokonaan marketkaupasta ja kiinteistöistä.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat