Lounais-Häme

Tammelan seurakunta hakee johtajaa

Tammelan seurakunta on saamassa osaavan kirkkoherran. Valinta tehdään viidestä hyvin koulutetusta ja pätevästä henkilöstä, jotka tuomiokapitulikin on lausunnoissaan todennut virkaan kelpoisiksi. Samaan aikaan valitaan myös kappalainen seitsemän hakijan joukosta.

Kirkkoherran vaalissa ei enää ole niin sanottuja vaalisijoja, vaan hakijoiden kelpoisuus on todettu ja tuomiokapituli on antanut hakijoista lausunnon seurakunnan tietoon. Lopullisen valinnan tekee kirkkovaltuusto kirkkoneuvoston esityksen pohjalta.

-Kirkkoneuvosto on tuomiokapitulille esittänyt kriteereitä, joita uuden kirkkoherran pitäisi täyttää. Tammelassa korostuvat seurakunnan johtaminen ja hallinnolliset taidot sekä työyhteisön johtaminen, kertoo lääninrovasti Esa Löytömäki.

Löytömäki on tuomiokapitulin määräämä vaalien valmistelija ja hoitaa Tammelan kirkkoherran tehtäviä vaalien osalta.

Kirkkoherran virkaan ovat ehdolla Rauman seurakuntapastori Antero Aaltonen, Tammelan vs. kirkkoherra Päivi Aikasalo, Lohjalla pappina työskennellyt ja vuosina 2008–2010 Someron seurakuntapastorina toiminut Maria Kiviniemi, Janakkalan kappalainen Juha Koivulahti sekä Ypäjän kirkkoherra Vesa Parikka.

-Tammela on perinteinen paikkakunta ja edustaa hämäläistä kirkkokristillisyyttä. Mitään kauhean radikaalia uudistajaa ei kirkkoherrasta odoteta. Tammelassa on vahva tietoisuus historiasta ja seurakunnan merkityksestä, mutta myös dynaamista ajattelua, Löytömäki luonnehtii.

Kirkkoneuvosto ja – valtuusto haastattelevat kirkkoherrakandidaatit ensi viikon keskiviikkona. Samana iltana kello 18.30 on Tammelan seurakuntakodissa paneelikeskustelu, jossa hakijat ovat osallisina ja joka on avoin seurakuntalaisille.

-Paneelikeskustelulla halusimme avata valintaa seurakunnalle, kun tällä kuitenkin on julkisuusarvoa, Esa Löytömäki sanoo.

Kirkkoneuvosto tekee valtuustolle esityksen kirkkoherrasta. Kirkkovaltuusto kokoontuu päättämään valinnasta 20. joulukuuta. Samassa kokouksessa valitaan myös kappalainen ja päätetään seurakunnan ensi vuoden talousarvioista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti