Lounais-Häme

Tammelan skeittipuisto avattiin – hanke ollut valmisteilla jo vuodesta 2012

Pitkään työn alla olleen Tammelan skeittipuiston viralliset avajaiset pidettiin lauantaina. Kyseessä on samalla seutukunnan ainoa betoninen skeittipuisto, jonka toivotaan houkuttelevan lajin harrastajia myös naapurikunnista.

Tammelan nuorisotoimen jo vuonna 2012 alulle panema hanke on viivästynyt pariinkin kertaan paikanvalintaan liittyneiden vaikeuksien vuoksi. Puistoa suunniteltiin alun perin rakennettavaksi Ruisluotoon, sitten nuorisotila Manttaalin läheisyyteen. Paikka löytyi lopulta Tammelan liikuntakeskuksen kupeesta.

-Puisto soveltuu monipuolisesti scoottaukseen, bmx-pyöräilyyn ja skeittaukseen, kertoo Tammelan vapaa-aikasihteeri Päivi Klemelä.

Klemelän mukaan tarkoitus on jatkossa järjestää myös lajin koulutusta kiinnostuneille. Avajaisiin oli tätä varten tilattu Suomen Rullalautaliiton Skeittipakun ohjaajia jakamaan varusteita ja ohjausta halukkaille.

Epävirallisesti puisto on ollut aktiivisessa käytössä jo viime syksystä. Klemelä toteaa, että alueella on jo näkynyt tiettyjä lieveilmiöitä.

-Eilenkin keräsin oluttölkkejä tästä lähimaastosta. Katsotaan, miten alue säästyy ilkivallalta. Mitä enemmän puistolla on aktiivikäyttöä, sitä vähemmän on toivottavasti ilkivaltaa, Klemelä toteaa.

Puiston suunnittelijaksi valittiin kunnan kilpailutuksen kautta skeittipuistoihin erikoistunut Windmill Skatepark Solutions. Paikalle avajaisiin saapui myös yrityksen edustaja Herkko Yli-Paappala, joka kertoi jo ehtineensä testata uuden puiston.

-On mahtavaa, että tähänkin löytyi tilat.

Mahdollisista lieveilmiöistä hän ei ole niin huolissaan.

-Alueella on ollut skeittipaikka aiemmin 80-luvulla, eiköhän näihin ole jo totuttu. Nyt on kuitenkin laadukas paikka, missä harrastaa etenkin, kun scoottaajienkin määrä on kasvanut. FL

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic