Lounais-Häme

Tammelan urheilukentän rataremontti odottaa budjettipäätöstä

Tammelan liikuntakeskuksen urheilukentälle saatiin elokuussa upouusi keinonurmi lähinnä jalkapalloilijoiden käyttöön. Syksyllä valmistuivat yleisurheilun heittopaikat yläkentälle.

Viimeisenä tärkeänä silauksena urheilukentälle odotetaan juoksuratojen ja hyppypaikkojen kunnostamista uudella pinnoitteella.

Tammelan Ryske teki helmikuussa kuntalaisaloitteen urheilukentän remontin aikaistamisesta tälle vuodelle tai ensi keväälle. Viime kuussa Ryske osoitti kunnalle adressin, jossa 374 allekirjoittanutta toivoivat urheilukentän remontin loppuun saattamista ensi kesänä.

Tammelan ensi vuoden investointiohjelmaan on merkitty urheilukentän muutostöihin 300 000 euroa, josta valtionavustuksen osuus olisi 90 000 euroa.

Aloite, adressi ja investointiohjelma painostavat kuntaa rataremonttiin, mutta hankkeen toteutuminen varmistuu vasta kunnanvaltuuston joulukuisessa budjettikäsittelyssä.

– Olisi hyvä saattaa urheilukentän kunnostus valmiiksi ettei se jäisi puolitiehen. Remontista on käyty rakentavia keskusteluja, joista minulle on jäänyt positiivinen vaikutelma. Valtuuston budjettikäsittely ratkaisee hankkeen kohtalon, toteaa Tammelan liikuntakoordinaattori Petri Takala.

Remontissa juoksuratojen ja hyppypaikkojen kivituhkan ja punamurskan sekoitus vaihtuisi nykyaikaiseksi pinnoitteeksi. Hanke sisältää myös urheilukentän energiaa syövän valaistuksen uusimisen taloudellisemmaksi.

Kunnostuksen myötä ajanmukaisella urheilukentällä voisi järjestää virallisia yleisurheilukilpailuja, joita Tammelassa ei ole nyt nähty muutamaan vuoteen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti