Lounais-Häme

Tammelan uusi yrityskoordinaattori korostaa kommunikaatiota

Heidi Loukiainen aloitti tammikuun toisella viikolla Tammelan uutena yrityskoordinaattorina.

Keski-Suomesta kotoisin olevalla ja nykyisin Varsinais-Suomessa Kemiönsaarella asuvalla Loukiaisella on pitkä tausta yritysten parista.

Ensimmäisen oman yrityksensä Loukiainen perusti jo kesken opiskelujen vuonna 2005. Puusepän palveluita tarjonnut yritys oli toiminnassa seitsemän vuotta ja työllisti parhaimmillaan kymmenen henkilöä.

 

Vuonna 2012 Loukiainen alkoi opiskella kestävää kehitystä Hämeen ammattikorkeakoulussa ja perusti uuden yrityksen.

Ensin yritys tarjosi pienimuotoisesti entisöinti- ja puuseppäpalveluita, mutta pikkuhiljaa se siirtyi yrityskonsultti- ja neuvontapalveluihin. Loukiainen huomasi yrittäjien auttamisen ja tukemisen olevan lähellä hänen sydäntään.

-Sittemmin olin mukana esimerkiksi Kemiönsaaren kunnan toteuttamassa yrityshankkeessa. Viime keväästä eteenpäin työskentelin puoli vuotta yritysasiantuntijana Keski-Suomen TE-palveluissa, Loukiainen kertoo.

-Keski-Suomessa autoin yrityksiä eteenpäin ja esittelin esimerkiksi erilaisia tukimahdollisuuksia. Uskon, että siitä on apua nykyisessä työssäkin.

Loukiainen on toiminut myös esimerkiksi Kemiönsaaren Yrittäjien puheenjohtajana sekä Varsinais-Suomen Yrittäjien hallituksessa.

 

Tammela tuli Loukiaiselle tutuksi neljä vuotta kestäneiden ammattikorkeakouluopiskeluiden aikana, jotka hän sai päätökseen keväällä 2017. Suuri osa opiskelusta tapahtui etänä, mutta useaksi viikonlopuksi Loukiainen ajoi Forssan seudulle lähiopetukseen.

Samalla Loukiainen sai opiskelujen aikana jo vihiä seutukunnasta ja sen yrityksistä.

-Tunnit olivat Forssassa, mutta asuimme monesti Mustialassa. Luontoihmisenä Tammela veti heti minua puoleensa. Odotan nytkin, että pääsisin Saaren kansanpuistoon liikkumaan, nilkkansa nyrjäyttänyt Loukiainen hymyilee.

 

Kun Loukiainen valittiin Tammelan uudeksi yrityskoordinaattoriksi marraskuussa, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson kertoi, että Loukiainen osoitti ymmärtävänsä toimintaympäristön parhaiten paikkaa hakeneista.

-Korostin hakuvaiheessa ja haluan nytkin korostaa kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä. Kunta ei voi kasvattaa yritystä, se yrityksen on tehtävä itse, mutta kunta pystyy auttamaan siinä, Loukiainen sanoo.

Loukiainen kertoo, että vain kommunikoinnin kautta yrityksille voidaan löytää juuri ne palvelut, joita yritys kipeimmin kaipaa.

-Se voi olla esimerkiksi koulutusta. Kunnan hankinnoissa on myös rakennettava järjestelmä, jossa yritykset eivät jää jalkoihin. Ydintehtäviäni on tietysti yritysten sparraaminen ja neuvonta, Loukiainen sanoo.

Kommunikaation rakentamisen Loukiainen aloitti heti ensimmäisellä viikollaan Tammelassa tavatessaan joitakin paikallisia yrittäjiä. Myös yksi uusi mahdollinen tammelalaisyrittäjä käväisi Loukiaisen jutuilla.

-Odotan nyt, että pääsisin tapaamaan lisää yrittäjiä. Toivon, että minuun otettaisiin yrityksistä yhteyttä, jotta tutustuisimme molemmin puolin, Loukiainen sanoo. FL

 

Heidi Loukiainen
Syntynyt Jyväskylän maalaiskunnassa, joka nykyisin kuuluu Jyväskylään.Asuu Kemiönsaarella Varsinais-Suomessa. Asunto myös Tammelassa.Perheeseen kuuluvat mies ja tytär. Perheellä on myös kaksi koiraa sekä kanoja ja kukko.On kouluttautunut ammattioppilaitoksessa puusepäksi, artesaaniksi ja graafiseksi jälkikäsittelijäksi sekä ammattikorkeakoulussa kestävän kehityksen ympäristösuunnittelijaksi.Harrastaa luonnossa liikkumista ja lukemista.On myös erilaisissa luottamustoimissa, kuten Kemiönsaaren elinkeinolautakunnassa, Kemiönsaaren Yrittäjien puheenjohtajana sekä Varsinais-Suomen liiton saaristotoimikunnan puheenjohtajana.

Uusimmat

Fingerpori

comic