Lounais-Häme Tammela, Forssa

Tammelan vesihuoltohanke kompastui hätiköityyn tarjouspyyntöön – Hankinta kilpailutetaan eri tyyliin uudelleen

Hankinta kilpailutetaan eri tyyliin uudelleen.

Tammelan kunnan ja Forssan vesihuoltoliikelaitoksen yhteistyösopimus vesihuoltolinjojen rakentamisesta muuttuu ja alustava aikataulu hieman viivästyy. Liesjärven ja Portaan välinen vesihuoltolinja on nyt tarkoitus toteuttaa erikseen Tammelan kunnan kilpailuttamana kokonaisurakkana erillään sopimuksesta. Pumppaamot on jo hankittu.

Tammelan tekninen lautakunta hyväksyi periaatteellisesti muutetun sopimuksen Forssa–Riihivalkama–Porras -vesihuoltolinjan rakentamisesta ja ylläpidosta. Lakimies tarkastaa vielä sopimusehdot ennen sopimuksen allekirjoitusta, kuten lautakunta päätti jo joulukuussa sopimusta edellisen kerran käsitellessään.

Tammela on sopinut tehtävästä muutoksesta Forssan vesihuoltoliikelaitoksen kanssa. Sopimus koskee vesijohtoyhteyden tekoa Forssan Kaalikorven vesitornin ja Portaan kylän Kellarimäen vedenottopaikan välille sekä Riihivalkaman ja Portaan välisen viemärilinjan rakentamista ja ylläpitoa.

Alkuperäinen suunnitelma kompastui hätiköityyn tarjouspyyntöön. Tekniset palvelut ehti kilpailuttaa Cloudia-järjestelmässä Liesjärven–Riihivalkaman vesihuoltolinjan työurakkana puitesopimuksella 9.–18. joulukuuta. Lyhyen tarjousajan tarkoituksena oli saada päätös tehtyä ennen joululomaa. Urakkaan tuli neljä tarjousta, joista kaksi valittiinkin työurakkaan 20. joulukuuta.

Tekninen lautakunta joutui nyt kumoamaan viranhaltijapäätöksen tehdyn muutoksenhaun vuoksi, koska hankintalain mukaan kilpailutuksen pitää avoimessa menettelyssä olla 35 päivää. Hankinta olisi joka tapauksessa kaatunut markkinaoikeudessa. Lautakunta palautti hankinnan uudelleen kilpailutettavaksi.

Kilpailutus tehdään erikseen kokonaisurakkana Liesjärvi–Porras -vesihuoltolinjalle ja omana hankintana Porras–Riihivalkama–Forssa -vesihuoltolinjalle.

Tammelan kunnan tekninen johtaja Hannu Jalava toteaa, että uusi tarjouskilpailu viivästyttää aikataulua. Alun perin töiden piti alkaa Liesjärven linjalla helmikuussa. Nyt aloitus siirtyy valitusaikoineen jonnekin toukokuulle ja käytännössä Liesjärven päähän metsäosuuksille.

Johto-osuuden peltoalueet tehdään kasvukauden ulkopuolella. Liesjärven–Portaan vesihuoltolinjan on määrä valmistua tämän vuoden aikana.

Vesihuoltolinjan teko Portaasta Riihivalkamaan ja Forssaan pääsee tänä vuonna myös vauhtiin, mutta valmistuminen menee ensi vuoden kevääseen. Reittiä on tarkoitus kohta määrittää maanomistajien kanssa.

Forssan vesihuoltoliikelaitos toteuttaa loppupään rakentamisen omana työnään. Forssan vesilaitoksen osuus siirtojohtolinjan kustannuksista on 650 000 euroa 2020–2021. Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta hyväksyi yhteistyösopimuksen.

Forssan–Portaan välisiin vesijohtoihin ei liitetä kuluttajia. Kuluttajaliitoksia varten rakennetaan samassa yhteydessä rinnakkaisputkia tarpeen mukaan. Näiden rakentamiskustannuksista vastaa Tammelan alueella Tammelan vesihuoltolaitos ja Forssan alueella Forssan vesihuoltoliikelaitos. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat