Lounais-Häme Tammela

Tammelan vedessä sameutta kahden viikon ajan? Vesihuoltolaitos huuhtelee verkostoa maanantaista alkaen

Vesijohtoverkoston huuhtelu jatkuu lähes kaksi viikkoa.
Kuvituskuva. Kuva: Ville Mäkilä
Kuvituskuva. Kuva: Ville Mäkilä

Tammelan kunnan vesihuoltolaitos aloitti vesijohtoverkoston huuhtelun maanantaina 30.9. Verkostoa huuhdellaan taajama-alueella noin kahden viikon ajan.

Huuhtelulla poistetaan verkostoon kertynyttä sakkaa. Työn aikana vedenjakelussa saattaa ilmetä painevaihtelua ja veden samentumista.

– Vesihuoltolaitos ei suosittele veden käyttöä juomavedeksi tai ruoanlaittoon, mikäli vedessä ilmenee tavallisuudesta poikkeavaa väriä, hajua tai makua, vesihuoltolaitos tiedottaa

Työt aloitettiin maanantaina Tammelan keskustan alueella. Tiistaista torstaihin huuhdellaan aluetta Hevonniemi, Lamala ja Kukkuranmäki.

Ensi viikon maanantaina 7.10. töitä jatketaan Tammelan kirkolta Forssan suuntaan. Kohteina ovat tuolloin keskusta ja Alikylä. Tiistaina 8.10. matka jatkuu Matintuomioon. Huuhtelu on tarkoitus saada päätökseen 9.–10. lokakuuta, jolloin vuorossa ovat Kirstilän ja Ruisluodon alueet.

Painevaihteluita voi esiintyä töiden aikana koko verkoston alueella.

– Mahdollista veden sameutta ilmenee lähinnä kulloisellakin työalueella, maanrakennusmestari Heimo Tuomola toteaa.

Samentunut vesi kirkastuu kylmää vettä juoksuttamalla.

Vesihuoltolaitos ei korvaa pyykeille eikä vettä käyttäville koneille aiheutuneita vaurioita työn aikana eikä välittömästi töiden jälkeen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic