Lounais-Häme

Tammelan Yrittäjäjuhlassa oltiin huolissaan seutukunnan talousnäkymistä

Positiiviset talousnäkymät ei koske kaikkia alueita ja yrityksiä.

-Viime vuoden toiveikkuus on vaihtunut hiljalleen pettymykseksi, sillä juuri julkaistun yritysbarometrin mukaan seutumme yritysten piirissä odotukset työllisyydessä, kannattavuudessa ja investoinneissa ovat jopa pakkasella, sanoi Tammelan yrittäjien puheenjohtaja Timo Nummela avatessaan Tammelan Yrittäjäjuhlan lauantaina.

-Uutiset kovasta talouskasvusta ja joidenkin alojen ylikuumenemisesta tuntuvat täältä katsoen lähinnä utopistisilta, Nummela toteaa.

Paikallinen sopiminen työehdoista olisi Nummelan mielestä tärkeää.

-Tilanteet eri yrityksissä ja eri seutukunnilla ovat niin erilaiset, että jos niitä ei huomioida, nämä kasvukeskusten ulkopuoliset alueet tulevat näivettymään lopullisesti, hän pelkää.

Nummelan mukaan Tammelan haasteena on tunnettavuus ja Forssa painii imago-ongelmien kanssa.

-Olisi syytä selvittää seudun kuntien yhteisen markkinointitoimiston avaamisen mahdollisuutta pääkaupunkiseudulle edistämään seudun markkinointia ja tunnettavuutta sekä luomaan yhteyksiä tärkeisiin sidosryhmiin, Nummela ehdottaa.

Hänen mukaansa keskeisen sijainnin ansiosta seudulla on hyvät mahdollisuudet päästä kasvu-uralle.

Tammelan yrittäjäjuhlassa palkittiin Tammelan vuoden yrittäjän Janne Lintukorven lisäksi myös muita ansioituneita yrittäjiä. Timanttisen yrittäjäristin saivat Markku Hartikainen ja Antti Viherä. Kultaisen yrittäjäristin sai Arja Väre. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic