Lounais-Häme

Tammelasta Horse Show'hun

Kouluratsastaja Pilvi Tuominen ratsastaa G-Renzon kanssa uransa toistaiseksi parasta kautta.

Kesällä ratsukko nappasi Ypäjän Finnderby-viikonloppuna sijat kaksi ja kolme luokista, joissa oli Suomen parhaimmisto mukana. Tämän kuun alussa taas varmistui paikka Small Tourin kür-finaalissa, joka ratsastetaan Helsinki International Horse Show’ssa ensi kuussa.

Tuomisen mukaan yksikään Small Tourin osakilpailuista ei sujunut heiltä erityisen hyvin, mutta tasainen tekeminen riitti silti neljänteen sijaan ja paikkaan halutussa Horse Show’ssa. Luokan finaaliin kelpuutettiin viisi ratsukkoa.

-Onhan se tosi hienoa päästä mukaan. Se oli kauden päätavoite, Tammelan Ratsastajia edustava Tuominen kertoo.

 

Kouluratsukoiden ei ole helppo päästä Helsinki International Horse Show’hun mukaan, sillä kahteen luokkaan otetaan yhteensä ainoastaan yhdeksän kotimaista ratsukkoa. Estepainotteisessa Horse Show’ssa kisaa esteratsastuksen puolella sen sijaan noin 150 suomalaista ratsukkoa.

-On aika iso juttu päästä kisaan, kun siellä ei ole koululuokkia tämän enempää.

Tuominen ei jännitä vielä tapahtumaa, eikä ota sijoituspaineita. Parivaljakolla on eväitä vaikka mihin, mikäli G-Renzon pää pysyy kylmänä oudossa kilpailuympäristössä.

-Olen tyytyväinen, jos onnistumme ja teemme siistin radan.

Tuominen on suunnitellut Small Tourin finaaliin uuden ohjelman. Siinä on vielä hieman hiomista, mutta onhan kisaan reilu kolme viikkoa aikaa.

 

11-vuotias G-Renzo on näyttävä ruuna, joka liikkuu kauniisti. Hevonen on innokas ja tykkää ihmisistä.

Kotioloissa rauhallinen ”Reino” voi kilpailuissa käydä kuumana, mikä tuo haasteensa kisatilanteeseen.

-Reino tekee melkein kaikki GP-asiat, mutta ei ole niihin luokkiin vielä valmis. Työstämistä on paljon, mutta kapasiteettia sillä riittää, Tuominen sanoo.

Tuominen oli lähellä GP-tasoa jo edellisellä ratsullaan, nyt vaativimmista luokista eläköityneellä Ohlalaalla. Ohlalaa pudotti Tuomisen selästään talvella 2012, jolloin tammelalaisratsastajan nilkka meni pahasti rikki.

Jalka ei ole entisensä, mutta se ei juuri haittaa ratsastusta. Tuominen nousee kohti huippua parhaita vuosiaan vasta lähestyvällä G-Renzolla.

-Kun hankin hevosen viisivuotiaana, se oli kolmivuotiaan tasolla. Hirveän nopeasti se on kuitenkin oppinut asioita. Olemme edenneet taso per vuosi, eikä takapakkia ole tullut.

Ensi kaudeksi Nina Dunderin ja Maarit Raiskion valmentama kaksikko tähyää Intermediate II -tasolle. Siellä kisaavat kovimmat, jo GP-luokkia kiertävät ratsukot. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic