Lounais-Häme

Seurakunnat karsivat toimintaa koronaviruksen vuoksi, Forssan seurakunta laittoi tauolle kerhot ja kuorot

Esimerkiksi Forssan seurakunta on luopunut toistaiseksi sellaisista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Kuva: Seppo Pessinen
Esimerkiksi Forssan seurakunta on luopunut toistaiseksi sellaisista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Kuva: Seppo Pessinen

Koronavirustilanne vaikuttaa seurakuntien elämään koko Tampereen hiippakunnan alueella.

Hiippakunta tiedottaa, että jumalanpalvelukset toteutetaan enimmäkseen sanajumalanpalveluksina. Niitä voidaan myös muuttaa striimatuiksi tai television ja radion välityksellä seurattaviksi.

Kirkolliset toimitukset, kuten konfirmaatiot ja hautaan siunaamiset, pyritään pitämään mahdollisimman pienimuotoisina ja siirtämään tuonnemmaksi niihin liittyvät juhlat ja muistotilaisuudet.

Esimerkiksi Forssan seurakunta on luopunut toistaiseksi sellaisista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta.

Tauolla ovat esimerkiksi kuoroharjoitukset, päivä- ja perhekerhot, vanhusten kerhot, erilaiset piirit ja kerhot.

Messut, kirkolliset toimitukset, sovitut keskustelut ja tapaamiset seurakunnassa hoidetaan koronavirustilanteesta huolimatta.

 

Hiippakunta muistuttaa, että diakonian vastaanottotyötä voidaan joutua rajaamaan asiakkaiden suojelemiseksi ja olemaan yhteydessä puhelimitse tai verkon välityksellä.

Seurakuntien nuorisotyön on mahdollista olla mukana verkkokeskusteluissa ja yhteistyössä paikallisten muiden toimijoiden kanssa.

Tilaisuuksien toteuttamisessa minimoidaan tartuntariskit. Erityisesti riskiryhmiä ohjataan jäämään pois kaikista tilanteista.

– Nyt ihmisiä kehotetaan pysymään kotona ja osalle on määrätty karanteeni. On tärkeää, ettei ketään hylätä yksinäisyyteen. Vaikka et voi vierailla, voit toivottavasti soittaa lähimmäisellesi, kysyä mitä kuuluu ja kertoa, että sinulla on kaikki hyvin. Yhdessä olemme tässä koettelemuksessa, piispa Matti Repo toteaa.

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic