Lounais-Häme

Tampereen Keskustorin kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäilty vapautettiin

Poliisi tiedottaa saaneensa päätökseen maanantaina kiinni otetun aloitetut epäillyn kuulustelut liittyen Tampereella Keskustorilla tapahtuneeseen kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn.

Epäilty on kertonut osuudestaan noin 60-vuotiaan miehen kuolemaan johtaneessa tapauksessa. Poliisi tutkii tapahtumasarjaa kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Epäilty on vapautettu kuulustelujen jälkeen.

Vapauttamista poliisi perustelee pakkokeinolailla, jossa on määritelty eräitä yleisiä lain soveltamiseen liittyviä periaatteita sekä määräyksiä, jotka koskevat kunkin pakkokeinon käyttöä erikseen.

Pakkokeinolaki määrittelee tarkoin pidättämisen ja vangitsemisen edellytykset. Kyseessä olevassa tapauksessa niin sanotut yleiset edellytykset täyttyvät. Poliisilla on siis syytä tai todennäköistä syytä epäillä henkilöä kyseessä olevista rikoksista.

Koska kyseessä olevassa tapauksessa epäillyt rikokset ovat sellaisia, että niistä määrättävä lievin rangaistus on vähemmän kuin kaksi vuotta vankeutta pitäisi myös olla käsillä erityisiä edellytyksiä niin pidättämiselle kuin vangitsemisellekin. Laissa erityisinä edellytyksinä mainitaan kansankielellä karttamisvaara, jatkamisvaara ja vaikeuttamisvaara.

Poliisin mukaan erityisiä edellytyksiä ei ole, joten epäilty oli vapautettava.

Fingerpori

comic

Uusimmat