Lounais-Häme

Tänään liputetaan Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi – uusi liputusmääräys kaikille valtion virastoille ja laitoksille

Tänään liput nousevat salkoon Miina Sillanpään kunniaksi. Kuva: Anja Filppula
Tänään liput nousevat salkoon Miina Sillanpään kunniaksi. Kuva: Anja Filppula

Useat järjestöt ja muut toimijat ovat useana vuonna nostaneet lipun salkoon 1.10. Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi.

Nyt liputuspäivä on saanut merkittävän lisäpanostuksen, kun sisäministeriö on aiempien vuosien suosituksen sijaan antanut liputusmääräyksen kaikille valtion virastoille ja laitoksille. Lisäksi liputusta suositellaan myös muille.

Miina Sillanpään kunniaksi liputettiin ensi kerran Sillanpään 150-vuotisjuhlavuonna 2016 ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna.

Miina SIllanpää oli jokioislaislähtöinen poliitikko, toimittaja ja kansalaisaktivisti, jonka kunniaksi Suomessa liputetaan lokakuun 1. päivänä.

Jokioisilla syntynyt Miina Sillanpää oli ensimmäinen suomalainen naisministeri ja aikansa suuri kansalaisvaikuttaja, jonka työn jälki näkyy vielä nykyisinkin monilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Poliittisen uransa ohella Miina Sillanpäällä oli myös lukuisia vapaaehtoisia toimia ja tehtäviä, koska hän tarttui moniin yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja erityisesti yhteiskunnan vähäosaisten aseman parantamiseen. Hän toimi aktiivisesti palvelijattarien oikeuksien ja työolojen parantamiseksi, otti kantaa työssäkäyvien naisten asemaan ja perheoloihin, perusti ensikoteja yksinhuoltajaäideille ja heidän lapsilleen sekä kiinnitti huomiota vanhusten asemaan yhteiskunnassa.

Miina Sillanpää perusti myös tänä vuonna 75 vuotta täyttävän Ensi- ja turvakotien liiton, jonka jäsenyhdistysten palveluista saa apua 16 000 henkilöä vuodessa.

 

Juttua muokattu 1.10. klo 11: Täsmennetty tietoa liputusohjeista: 1.10.  on suositeltu liputuspäivä. Lisätty liputuksen aloitusvuosi.

Uusimmat

Fingerpori

comic