Lounais-Häme

Tänään on kananmunapäivä - muna on terveellinen ja hyvin säilyvä elintarvike

Perjantaina 12.10. vietetään jo 20. kansainvälistä kananmunapäivää. Suomessa kananmunia on markkinoitu jo 1930-luvulta lähtien, jolloin alettiin viettää munaviikkoa. Viikon aikana julkaistiin lehtikirjoituksia ja radioesitelmiä sekä jaettiin reseptejä kananmuniin liittyen. Kananmunat ovat terveellisiä ja pitkään säilyviä elintarvikkeita. EU:n alueella säilymisajaksi lasketaan 28 päivää muninnasta, mutta oikein säilytettyinä ne säilyvät helposti pidempäänkin. Paras tapa säilyttää munia on pitää ne omassa pakkauksessaan jääkaapissa noin 12–14 asteen tasaisessa lämpötilassa. FL…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti