Lounais-Häme

Tänään on kansainvälinen tullipäivä – Tullit voi nyt arvioida netin tullilaskurilla

Nettiostaminen ulkomailta on yleistynyt. Siksi Tulli haluaa auttaa ja neuvoa asiakkaita.
Arkistokuva.

Tullin nettisivuilla on jo muutamien kuukausien ajan voinut laskea uuden tullilaskurin avulla arvion EU:n ulkopuolelta toimitettujen nettiostosten tullista ja arvonlisäverosta.

Tullilaskuri kertoo annettujen tietojen perusteella, miten lähetyksen toimitusmaa vaikuttaa maahantuontiveroihin. Sen lisäksi se vastaa kysymyksiin, miten postilta tai muulta rahdinkuljettajalta saa selville paketin sijainnin ja miten sen saa itselleen.

Tullilaskuri sisältää hyviä vinkkejä, ja lopuksi palvelu antaa vielä muistilistan nettiostajan avuksi.

 

Tullilaskurin kehittäminen aloitettiin yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston tietotekniikan opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö on osa Tullin keinoja kehittää uusia asiakasneuvontatapoja ja saada selville asiakkaiden tarpeita.

Suomenkielisen tullilaskurin kehitysversio otettiin käyttöön kesällä 2018. Laskuria jatkokehitettiin saadun palautteen perusteella syksyn aikana. Tällöin siihen lisättiin muun muassa usein tilattuja tavaroita. Nyt Tullilaskurista on otettu käyttöön myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot.

Tullilaskurin käyttö on syksyn aikana kolminkertaistunut. Nykyään sivulatauksia on noin 65 000 kuukaudessa.

Uusi tullilaskuri on loistava apuri nettiostajille. Nettikaupasta tilatut tuotteet voi myös helposti tullata tuonti-ilmoituspalvelussa netissä. Ohjeet postilähetyksen tullaukseen voi katsoa vaikka videolta Tullin Youtube-kanavalta.

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic