Lounais-Häme

Tänään on osalle viimeinen päivä korjata esitäytettyä veroilmoitusta

Verohallinto odottaa esitäytettyihin veroilmoituksiin enemmän korjauksia ja täydennyksiä kuin moneen vuoteen.
Verohallinto arvelee erityisesti etätöihin liittyvien verovähennysten ja maskikulujen vähentämisen kiinnostavan ihmisiä. Keväällä 2020 arviolta miljoona palkansaajaa jäi etätöihin vähintään vähäksi aikaa, osa koko loppuvuodeksi. Lehtikuva/Vesa Moilanen

Osalle veronmaksajista tänään on viimeinen päivä tehdä korjauksia tai täydennyksiä viime vuoden esitäytettyihin veroilmoituksiin.

Oman määräpäivän voi tarkastaa esitäytetystä veroilmoituksesta tai OmaVero-palvelusta verkossa. Lopuille veronmaksajille määräpäivät ovat viikon kuluttua tiistaina 11. toukokuuta sekä viikkoa myöhemmin tiistaina 18. toukokuuta.

Tänään on lisäksi viimeinen päivä tehdä korjauksia tai täydennyksiä kiinteistöveroon liittyen. Kiinteistöveron maksupäivät ovat 6. elokuuta ja 6. lokakuuta.

Lisää aiheesta: Etätyöläinen, muista tarkastaa veroilmoitus ja tee ainakin nämä vähennykset (28.3.21)

Verohallinto odottaa esitäytettyihin veroilmoituksiin tänä vuonna enemmän korjauksia ja täydennyksiä kuin moneen vuoteen. Syyksi kerrotaan koronavuosi, jonka takia muutoksia tekevien joukossa on monia ensimmäistä kertaa veroilmoitustaan täydentäviä.

–  Koronapandemian seuraukset kohdistuvat ennen kaikkea palkansaajien verotukseen, ja heistä jopa 95 prosenttia käyttää viisaasti OmaVero -verkkopalvelua ilmoittamiseen. Mitään ihmisjonoja veroilmoituksen jättämiseen ei siksi ole odotettavissa, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta kertoi viikon takaisessa tiedotteessa.

Verohallinto arvelee erityisesti etätöihin liittyvien verovähennysten ja maskikulujen vähentämisen kiinnostavan ihmisiä. Keväällä 2020 arviolta miljoona palkansaajaa jäi etätöihin vähintään vähäksi aikaa, osa koko loppuvuodeksi.

Etätyöhön liittyviä kuluja voi vähentää verotuksessa tulonhankkimismenoina. Verohallinto tekee kaikille palkansaajille automaattisesti 750 euron suuruisen tulonhankkimisvähennyksen. Jos yhteenlasketut tulonhankkimismenot jäävät viime vuodelta 750 euron alle, menoja ei tarvitse ilmoittaa.

Paljon etätöitä tehneille erityisesti työhuonevähennys on merkittävä ilmoitettava.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic