Lounais-Häme

Tänään selvinnee kenen käsiin Kansalaispuolue päätyy

Helsinki
05.11.2018, 14:19

Kotimaa

Kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrysen ja puolueen puheenjohtajaksi julistautuneen Sami Kilpeläisen riita kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta saa näillä näkymin ratkaisunsa tänään. Miesten johtamat ryhmittymät kiistelevät siitä, kenen järjestämissä kokouksissa puolueelle on valittu todellinen hallitus.
Käräjäoikeuden on määrä antaa päätös muun muassa siitä, oliko Väyrysen erottaminen maaliskuisessa hallituksen kokouksessa laillista vai ei. Yleiskokouksessa valittiin uusi puoluehallitus ja Kilpeläinen sen puheenjohtajaksi.
Väyrysen puolustus puolestaan luonnehti oikeuskäsittelyn alkumetreillä Kilpeläisen ryhmittymää Kilpeläisen juntaksi, joka on pyrkinyt muokkaamaan jäsenistön mieleisekseen erottamalla jäsenmaksun maksamattomia Väyrysen tukijoita puolueesta. Väyrynen pitää esimerkiksi erottamiskokoustaan laittomana.
– Minun päämieheni näkemys on se, että häneltä on viety päätöksentekovalta laittomin päätöksin ja erotettu tekaistuilla syillä, Väyrystä oikeudessa edustava varatuomari Jyrki Hakkarainen kertoo.

Juntta, torikokous, Terijoen hallitus ja fanitapaaminen

Myös Kilpeläinen toi kantansa esiin värikkäin sanankääntein. Sittemmin hän on käyttänyt Väyrysen ryhmittymästä muun muasssa nimitystä Väyrysen ”fanitapaaminen”.
– Omista poliittisista manöövereistään johtuen Väyrynen on keksinyt tällaisen Terijoen hallituksensa torikokouksen, jonka hän väittää olevan päätösvaltainen. Yhdistyksen yleisen kokouksen voi kutsua kokoon vain hallitus, ja tätä yritetään kyseenalaistaa hyväksikäyttämällä eri viranomaisia, sanoi Väyrysen kilpakumppani Kilpeläinen jutun valmisteluistunnossa.
Kumpikin osapuoli on käsittelyn mittaan lisännyt vuoron perään vettä myllyyn lähettämällä medialle tiedotteita, joissa he ovat julistaneet olevansa niskan päällä väännössä valta-asemasta.
Käytännössä kiistassa on kyse siitä, kuka ottaa vallan Väyrysen vuonna 2016 perustamassa puolueessa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic