Lounais-Häme

Tänään vietetään 112-päivää, lataa kännykkääsi 112 Suomi -mobiilisovellus

Jokioisten Kuuman VPK:n päällikkö Sanna Heikkilä kehottaa lataamaan kännykkään 112 Suomi -mobiilisovelluksen. Se tuo tarvittaessa avun nopeammin paikalle. Kuva: Seppo Pessinen

Suomessa hätänumeron 112 tunnettavuus on huippuluokkaa, mutta sen käytössä on vielä Hätäkeskuslaitoksen mukaan parannettavaa.

Yli 20 prosenttia hätäilmoituksista eivät kuuluisi hätäkeskuksen hoidettavaksi.

– Virheelliset ilmoitukset ovat pääasiassa sellaisia, missä ei tarvita paikalle kiireellistä viranomaisapua, mutta kansalaisella ei ole ollut tietoa muusta auttavasta tahosta. Hätänumeroon tulee soittaa vain silloin, kun paikalle tarvitaan kiireellisesti auttavia viranomaisia, sanoo Hätäkeskuslaitoksen viestintäasiantuntija Katri Kalliomäki.

Hätäkeskuslaitos suosittelee lataamaan 112 Suomi -mobiilisovelluksen. Maksuton 112 Suomi on sovellus hätänumeroon soittamiseen ja hätäpaikannukseen. Sen avulla avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu.

Lisäpalveluihin kuuluvat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen sekä uutuutena vaaratiedotteiden välittäminen.

Hätänumeroon 112 tehtiin vuonna 2018 yli 2,7 miljoonaa hätäilmoitusta.

Tänään kokeillaan tiedotetta

Virallista vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää testataan jälleen 112-päivänä klo 11.20. Kokeilussa vaaratiedotteet päivittyvät televisioon sekä teksti-tv:n sivulle 112. Lisäksi hätätiedotejärjestelmää testataan tuttuun tapaan radioissa.

Hätäkeskuslaitos osallistuu testaamiseen julkaisemalla vaaratiedotteet Hätäkeskuslaitoksen sosiaalisen median kanavilla ja uutena kanavana 112 Suomi -sovelluksessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic