Lounais-Häme

Tänään vietetään erilaista palmusunnuntaita – Seurakunnat striimaavat messujaan, virpoa voi myös virtuaalisesti

Forssan ja Humppilan seurakunnat lähettävät palmusunnuntain jumalanpalvelukset verkossa.
Virpoa voi virtuaalisesti esimerkiksi videoyhteyden välityksellä tai soittamalla. Vitsan voi toimittaa vaikka oven taakse. Kuva: Pessinen Seppo
Virpoa voi virtuaalisesti esimerkiksi videoyhteyden välityksellä tai soittamalla. Vitsan voi toimittaa vaikka oven taakse. Kuva: Pessinen Seppo

Tänään vietetään palmusunnuntaita, joka on kristillisen kirkkovuoden juhlapäivä. Päivä aloittaa niin sanotun hiljaisen viikon, jolloin muistellaan Jeesuksen kärsimyksiä.

Palmusunnuntaita vietetään sen muistoksi, että Jeesus saapui aasilla ratsastaen Jerusalemiin. Päivä on saanut nimensä palmunlehvistä, joita kansa levitti Jeesuksen eteen.

Pienetkin seurakunnat harppasivat digiaikaan

Vanhan sanoman lisäksi päivässä on tänä vuonna paljon uutta. Virpojat eivät kierrä naapurustoissa ovelta ovelle koronavirusrajoitusten vuoksi.

Omassa perhepiirissä voi virpoa perinteiseen tapaan, mutta naapurit ja iäkkäät sukulaiset pitää jättää välistä. Pikkutrullit voivat välittää virpomislorunsa vaikkapa videoyhteyden avulla tai lähettämällä sähköisen pääsiäiskortin, neuvoo jumalanpalveluksen asiantuntija Terhi Paananen Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta.

Jos virtuaalivirpominen on hankalaa, voi virvottavalle soittaa ja sen jälkeen käydä jättämässä vitsan ovelle kortin kanssa.

Myös kirkkojen ovet pysyvät kiinni, mutta monet evankelis-luterilaiset ja ortodoksiset seurakunnat lähettävät jumalanpalveluksensa striiminä eli verkkolähetyksenä.

Suomen ortodoksisen kirkon tiedottajan Maria Hattusen mukaan pienimmätkin seurakunnat ovat venyneet digiloikkaan ja ryhtyneet tekemään verkkolähetyksiä.

–   Emme halua saattaa ihmisiä vaaraan pääsiäisenäkään. On vain hyväksyttävä, että tänä vuonna pääsiäistä vietetään kodeissa.

Jumalanpalvelukset seurakunnan kotisivuilla

Myös Lounais-Hämeen seurakunnat ovat ottaneet nykytekniikkaa käyttöönsä. Esimerkiksi Forssan ja Humppilan seurakunnat videoivat sunnuntain jumalanpalveluksensa, minkä jälkeen palvelus on viikon ajan katsottavissa seurakunnan kotisivuilla.

Keskusteluapuakin tarjotaan. Tammelan kirkko on avoinna hiljentymistä ja rukousta varten klo 11–13. Paikalla on tuolloin myös kirkkoherra Juha Koivulahti. STT-FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic