Lounais-Häme

Tänään vietetään Maailman CP-päivää ennakkoluulojen poistamiseksi – Tiedä ainakin nämä asiat cp-vammasta

Tänään lauantaina vietetään Maailman CP-päivää yli 65 maassa.

Suomessa CP-liitto paikallisyhdistyksineen viettää päivää jakamalla tietoa cp-vammasta ja poistamalla näin cp-vammaan liittyviä ennakkoluuloja ja vääriä käsityksiä.

CP-liitto ja paikalliset cp-yhdistykset järjestävät Maailman CP-päivän tapahtumia eri puolilla Suomea. Päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Raisiossa, kauppakeskus Myllyssä. Forssan seudulta katsottuna lähin tapahtuma järjestetään Lahdessa.

Maailmassa syntyy joka päivä noin tuhat cp-vammaista lasta. Yhteensä maailmassa on noin 17 miljoonaa cp-vammaista ihmistä. Suomessa cp-vammadiagnoosin saa vuosittain noin 120 alle kolmevuotiasta lasta.

Cp-vamma on lapsuusiän yleisin liikuntavamma. Vamma on pysyvä, mutta sen oireet vaihtelevat lievistä motorisista ongelmista vaikeaan liikuntavammaan.

Cp-vamma johtuu kertaluonteisesta aivovauriosta aivojen liikettä, tasapainoa ja asentoa säätelevissä osissa. Cp-vamman aiheuttavan aivovaurion riskiä lisää esimerkiksi raskaudenaikaiset infektiot, ennenaikainen syntymä tai hapenpuute synnytyksen aikana.

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic