Lounais-Häme Forssa

Tänään vietetään Roosa nauha -päivää – Forssassa tempaistiin hyväntekeväisyysbrunssilla

Forssan Liivikeskuksen yrittäjä Anu Niemi ideoi hyväntekeväisyysbrunssin, jonka tuotto lahjoitetaan paikalliselle rintasyöpäpotilaiden vertaistukiryhmälle.

Forssan Liivikeskuksessa kokoonnuttiin perjantai-aamuna hyvän ruuan ympärille tekemään hyvää. Liivikeskuksen Anu ja Elina Niemi järjestivät aamiaisbrunssin, jonka tuotosta valtaosa lahjoitetaan paikalliselle rintasyöpäpotilaiden vertaistukiryhmälle.

Herkuttelijoita oli Liivikeskuksessa aamun aikana yli 40, joten hyväntekeväisyyteen kertyi lahjoitettavaksi mukava potti.

– Brunssi sujui todella hyvin ja kävijöitä oli odotusten mukaisesti. Ruoka maistui kaikille!, Elina Niemi nauraa.

Liivikeskukselle Roosa nauha -kampanjassa mukana oleminen tuntui luontevalta, sillä liikkeellä on asiakkaanaan paljon rintasyöpäpotilaita. Liivikeskuksen valikoimiin kuuluvat myös proteesiliivit ja esimerkiksi uima-asut.

– Rinnanpoisto tai osapoisto aiheuttaa tarpeen erittäin laadukkaille liiveille. Liivit ovat malliltaan korkeampia, joten mahdolliset leikkausarvet jäävät piiloon. Liivit on suunniteltu nimenomaan rintasyöpäpotilaille, Niemi selittää.

Lue myös: Roosa nauha -keräys alkoi tänään – Anna Puu toi vaaleanpunaiseen nauhaan salaman

Liivikeskuksen naiset halusivat suunnata kampanjansa nimenomaan paikallisen vertaistukiryhmän hyväksi.

– Olemme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä ja kuulleet paljon tarinoita, miten tärkeää vertaistuki on pelkästään arjessa selviytymisen kannalta. He saavat käyttää lahjoittamamme summan omaan virkistystoimintaansa haluamallaan tavalla.

Perjantain teemapäivänä proteesiliivit olivat tarjolla kampanjahintaan ja jokaisesta ostetusta tuotteesta tilitetään pieni osuus vertaistukiryhmälle.

Hyväntekeväisyysbrunssi sai paljon kiittävää palautetta ja vastaavanlainen toiminta toivotettiin jatkossakin enemmän kuin tervetulleeksi.

– Tuli paljon ideoita. Suunnittelimme jo ensi vuodelle jotain vastaavaa, ja miehillekin suunnattua tapahtumaa toivottiin, Elina Niemi kertoo.

Lue myös: Roosa nauha -päivää vietetään ympäri Suomen

Roosa nauha -päivää vietettiin perjantaina ympäri Suomea erilaisten tapahtumien ja tempausten merkeissä. Tavoitteena on puhaltaa yhteen hiileen naisten syöpien tutkimuksen tukemiseksi.

Roosa nauha -keräykseen voi osallistua esimerkiksi ostamalla muusikko Anna Puun tänä vuonna suunnitteleman Roosa nauhan tai muita tuotteita, lahjoittamalla tilisiirrolla tai järjestämällä oman Roosa nauha -tempauksen. FL

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic