Lounais-Häme

Tänään yksi, huomenna ainakin kaksi – Forssan sairaala aloitti näytteenoton rauhallisesti

Osastonhoitaja Kirsti Ruohonen ennakoi Forssan sairaalassa otettavien näytemäärien kasvavan.
Forssan sairaala aloitti maanantaina koronavirusnäytteiden ottamiseen. Laboratorion osastonhoitaja Kirsti Ruohonen kertoo, että sairaalassa otetaan yksittäisiä näytteitä arkipäivisin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan sairaala aloitti maanantaina koronavirusnäytteiden ottamiseen. Laboratorion osastonhoitaja Kirsti Ruohonen kertoo, että sairaalassa otetaan yksittäisiä näytteitä arkipäivisin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronanäytteiden otto Forssan sairaalassa alkoi maanantaina suunnitellusti.

– Yksi näyte on Forssassa otettu, ja tiistaiksi on sovittu toistaiseksi kaksi, kertoi laboratorion osastonhoitaja Kirsti Ruohonen Forssan sairaalasta maanantaina iltapäivällä.

Forssassa testataan tartuntatautilääkärin konsultaation perusteella näytteenottoon lähetettyjä. Ensimmäiset testattavat ovat terveydenhuollon henkilökuntaa, joilla on hengitystieoireita.

– Todennäköisesti täällä otettavien näytteiden määrä tulee kasvamaan, mutta toistaiseksi toimitaan näin. Otamme näytteitä arkipäivisin.

Koronatestistä kysytään

Forssan seutukunnan asukkaat eivät ole pyrkineet testattavaksi Forssan sairaalaan.

– Informaatio toimintatavasta on ilmeisesti mennyt hyvin perille. Lääkärinvastaanotolla kävijät ovat kyllä maanantaina kovasti kyselleet koronatestistä – myös he, joilla ei ole hengitystieoireita.

Ruohonen muistuttaa, että laboratoriossa voi varatuilla ajoilla asioida entiseen tapaan muissa asioissa. Jos tilanne muuttuu, siitä ilmoitetaan.

Forssan sairaala ryhtyi maanantaina ottamaan näytteitä heistä, jotka tartuntatautilääkäri on testattavaksi määrännyt. Tartuntatautilääkäri määrittelee myös testauspaikan.

Näytteiden otto jatkuu edelleen myös Kanta-Hämeen keskussairaalassa, jonne myös koronapotilaiden hoito on keskitetty.

– Entinen ohje on edelleen voimassa. Jos on koronan oireita, ensin soitetaan perusterveydenhuoltoon eikä tulla paikan päälle, Ruohonen kertaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic