Lounais-Häme

Tänak ylivoimainen Saksan asvaltilla - Lappi nousi podiumille

Saarbrücken
19.08.2018, 17:37

Urheilu-uutiset

Toyotan Ott Tänak voitti sunnuntaina päättyneen Saksan MM-rallin. Virolainen ratkaisi kisan voiton jo perjantaina. Ykkössija tuli lopulta vajaan 40 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Toyotan juhlat täydensi Esapekka Lappi kolmannella sijallaan.
– Viikonloppu oli todella raskas. Meillä oli kova taistelu päällä Sebastienia (Ogier) vastaan hänen virheeseensä asti. Taisto oli todella nautinnollista ja voitto sen jälkeen tuntuu erittäin hyvältä, Tänak myhäili.
Tänak juhli voittoa myös heinäkuun lopussa Suomessa. Kaksi perättäistä ykköstilaa ovat nostaneet Toyota-kuskin jälleen mukaan mestaruustaistoon. Eroa MM-sarjaa johtavaan Neuvilleen on 36 pistettä, kun ajamatta on neljä osakilpailua. Ford-kuski Ogier tippui Saksassa neljänneksi lauantain rengasrikon myötä.
– On tärkeää, että menemme oikeaan suuntaan. Olemme kuitenkin vielä aika kaukana. Minun tavoite on edelleen vain keskittyä yhteen kisaan kerrallaan. Haluan voittaa mahdollisimman monta rallia, Tänak sanoi.

Tasainen viikonloppu toi Lapille palkinnon

Ensimmäistä täyttä sesonkiaan MM-sarjassa ajava Lappi lähti tavoittelemaan Saksasta jopa voittoa. Pieksämäkeläisen vauhti ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa viikonloppua kärjen tasolla. Muiden keskeytysten myötä Lappi kuitenkin kipusi rallin päätteeksi palkintokorokkeelle toista kertaa tällä kaudella.
– Ajeltiin omaa vauhtia rauhassa ja se kantoi kerrankin hedelmää. En tietenkään koskaan toivo kenellekään epäonnea, mutta ulosajot kuuluvat lajiin, Lappi summasi STT:lle.
– Vähän harmittaa, että emme yltäneet kärjen kyytiin. Oletin, että vauhtimme olisi ollut parempaa. En vain uskaltanut ajaa tarpeeksi kovaa, Lappi jatkoi.
Fordin Teemu Suninen onnistui mainiosti ensimmäisessä asvalttikisassaan WRC-autolla. Riskitön ajo palkittiin viidennellä sijalla.
– Pätkä pätkältä kehityttiin ja päästiin esimerkiksi Ogieria lähemmäksi. Ehdottomasti tämä antaa lupauksia tulevaisuutta varten. En osannut odottaa, että pystyn ensimmäisessä asvalttikisassa ajamaan näin hyviä aikoja.

Mäkinen syttyi mestaruustaistoon

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi on kahden peräkkäisen onnistumisen myötä kuronut Hyundain eron valmistajien MM-sarjassa vain 13 pisteeseen. Mäkinen vannoo tallinsa tekevän kaikkensa, jotta tiimi valloittaa tittelin.
– Ott on puolittanut eron kuskien MM-sarjassa kesän aikana. Valmistajien sarjassa ollaan jo aivan iholla. Nyt kun jatketaan samaa tahtia, niin loppuvuodesta ajetaan jo maailmanmestaruuksista. Aivan kaikki on vielä mahdollista, Mäkinen hehkutti.
– Varmasti se on iso motivaattori kaikille meille kolmelle loppukaudeksi. Merkkimestaruus olisi tosi iso juttu Toyotalle. Sitä varten me täällä kuitenkin ollaan, Lappi komppasi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti