Lounais-Häme

Tänakin komennossa yötauolle - Östberg ja Latvala jahtaavat

Jyväskylä
27.07.2018, 21:10

Urheilu-uutiset

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak otti varman päälle Suomen MM-rallin perjantain päättäneellä Harjun erikoiskokeella ja lähtee kilpailun kärjessä yötauolle. Toisena oleva Norjan Citroen-pilotti Mads Östberg on 5,8 sekunnin päässä.
Toyotan Jari-Matti Latvala on kolmantena 23,1 sekuntia kärjestä. Latvalan auto hiukan sakkasi Harjulla.
– Siinä meni puoli sekuntia. On kuitenkin kiva olla täällä. Tämä oli tärkeä päivä, ja huomenna lähden haastamaan, Latvala sanoi Ylen ralliradion haastattelussa.
Harjun nopein oli Ranskan Sebastien Ogier ja Belgian Thierry Neuville toiseksi nopein ennen Tänakia.
Fordin Teemu Suninen taisteli aiemmin päivällä kilpailun kolmossijasta Latvalan kanssa, mutta hyytyi iltaa kohti. Harjulla Suninen jäi kärjestä reilut kymmenen sekuntia, kun hänen autostaan hajosivat jarrut.

Rovanperä hurmasi WRC2-luokassa

Kahdeksantena olevan Toyota-kuljettaja Esapekka Lapin päivä tarjosi tunteita laidasta laitaan. Viime vuoden kilpailuvoittajalla jäi nyt parannettavaa suorituksiinsa.
– Aamulla tuli ensin oma virhe. Sitten tuli kalusto-ongelmia, mutta huollossa ne laitettiin kuntoon. Iltapäivällä pääsin jälleen vauhtiin. Nelossijaan on matkaa 25 sekuntia ja tähtään sinne.
Rengasongelmista päivän kolmella viimeisellä erikoiskokeella kärsinyt Kalle Rovanperä johtaa WRC2-luokkaa. Yhden rengasrikon ja toisenkin renkaan lähes puhki ajanut Rovanperä vältti Harjulla lisävaurioita.
– Yritin ajaa nätisti ja nyt pääsee huoltoon. Huomenna yritän vetää hyviä aikoja, Rovanperä tuumi.
Rovanperän johdolla hänellä Eerik Pietarisella ja Jari Huttusella on kolmoisjohto WRC2-luokassa.
Emil Lindholmin auto osui Harjulla lyhtypylvääseen ja syttyi palamaan. Lindholm selvisi kuitenkin erikoiskokeen maaliin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic