Lounais-Häme Tammela

Tango del Norte konsertoi Tammelassa - Kunnianosoitus suurelle tangon uudistajalle

Tammelassa kuullaan Astor Piazzollan musiikkia.
Tango del Norte -yhtyeessä esiintyvät Ville Westergård, piano ja Sami Pirttilahti, bandoneon sekä Heikki Hämäläinen, sello (ei kuvassa).

Lauantaina 20.11. klo 15 Tammelan kunnantalon valtuustosalissa kajahtaa Piazzolla 100 – Tango del Norte -konsertti.

Konsertti on kunnianosoitus suurelle tangon uudistajalle, Astor Piazzollalle, jonka syntymästä tuli vuonna 2021 kuluneeksi sata vuotta. Ohjelmassa on niin Piazzollan rakastetuimpia hittejä kuin myös vähemmän soitettuja helmiä taidokkaan yhtyeen esittämänä.

Tango del Norte -yhtyeessä esiintyvät Heikki Hämäläinen, sello, Sami Pirttilahti, bandoneon ja Ville Westergård, piano.

Astor Piazzolla tunnetaan virtuoosisena bandoneonistina ja uuden tangon kehittäjänä. Hän yhdisti musiikissaan tangoon elementtejä klassisesta musiikista ja jazzista, minkä seurauksena syntyi aivan omanlaisensa tangon tyylisuunta, Tango nuevo eli suomeksi ”uusi tango”.

Piazzolla sävelsi elämänsä aikana valtavan määrän musiikkia ja oli oman aikansa supertähti, esiintyen suurimmilla lavoilla ympäri maailmaa ja tehden yhteistyötä muiden huippumuusikoiden kanssa yli genrerajojen. Tänä päivänä Astor Piazzolla on varmasti maailmalla tunnetuin nimi tangomusiikin saralla.

Yhtye viettää juhlavuottaan

Tango del norte on alansa ehdottomista huipuista koostuva yhtye, jonka taival on vuonna 2011 alkanut juuri Astor Piazzollan musiikista. Käynnissä oleva kiertue juhlistaa samalla yhtyeen 10-vuotista uraa. Tango del norte on konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin ja esiintynyt lisäksi Espanjassa ja Poznanin Tangofestivaalilla, Puolassa.

Yhtyeen muusikot ovat olleet tango-opissa Buenos Airesissa ja Yhdysvalloissa, joissa he ovat saaneet ensikäden tietoa mm. Nestor Marconin, Julio Panen, Jose Colangelon, Pablo Estigarribian, Julián Peraltan ja Hector del Curton kaltaisilta tangon suurnimiltä. Näistä useat ovat tehneet aikoinaan yhteistyötä myös itse Astor Piazzollan kanssa.

Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä Raíces de pasión, yhdessä argentiinalaisen laulajan, Romina Biancon, kanssa ja kesällä 2018 julkaistiin duolevy, Solos & Duos.

Tango del norte sai duo-kokoonpanolla 2. palkinnon kansainvälisessä Piazzolla-kilpailussa Astor Piazzolla – Città di Trani, joka järjestettiin Italiasta käsin Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tammelan kunnantalon konsertin ohjelma maksaa 15 euroa (käteismaksu). Konsertin järjestää Tammelan kulttuuripalvelut.

Uusimmat

Fingerpori

comic