Lounais-Häme

Tangohitit hakusessa, sävellys- ja sanoituskilpailu avattu - Turkka Mali tuomaristossa

Turkka Mali on yksi tuomariston jäsen. KUVA: Tapio Tuomela

Vuosittain järjestettävä Tangon sävellys- ja sanoituskilpailu on avattu. Vuonna 2019 kilpailu järjestetään Seinäjoen Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlavuoden tunnelmissa.

Kilpailun tarkoituksena on löytää uusia tangosävellyksiä ja -tekstejä, edistää tangomusiikkia ja nostaa uusia tekijöitä tangomusiikin pariin. Kilpailun kautta on syntynyt vuosien saatossa yli 6000 uutta tangoteosta.

Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuvan tangon aihe on vapaa ja tulee soveltua naisen ja/tai miehen laulettavaksi. Sävellysten ja sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia. Kilpailuun osallistuvan kappaleen materiaali on toimitettava 24.4.2019 mennessä Seinäjoen Tangomarkkinoille.

Voittava tango ensiesitetään ja julkaistaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla heinäkuussa 2019. Voittaneen kappaleen tekijät (säveltäjä ja sanoittaja) saavat yhteensä 3 000 euron palkinnon.

Kilpailu on vuosien saatossa tuottanut monia tangohittejä, mm. Rannalla, Yön kuningatar, Mun aika mennä on, Rakastan rakastan rakastan, Taivas salamoi, Kuu kylmä kuningatar, Raju rakastaja, Lady like, Sua kaipaan, Kiivas ja kaunis, Rakkaus riepottaa, Tango Maria sekä monia muita.

Kilpailun voittoisien tangojen takaa löytyy niin uusia tekijöitä kuin kokeneita ammattilaisia, mm. Lauri Tähkä, Veeti Kallio, Mariska, Seppo Tammilehto, Juha Vainio ja Turkka Mali.

Lisätiedot ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/savellys-ja-sanoituskilpailu/

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat