Lounais-Häme Somero

Tango taipuu Unto Monosen tahtiin – Muistokilpailu kokoaa lavatanssin harrastajat Somerolle

Lavatanssiharrastajat kilpailevat lauantaina Somerolla Suomalaisessa tangossa ja Tango tangossa.
Suomalainen tango -kilpailulajissa joka toinen soitettava kappale on Unto Monosta. Kuva on viime vuoden kilpailuista. Kuva: Tapio Tuomela
Suomalainen tango -kilpailulajissa joka toinen soitettava kappale on Unto Monosta. Kuva on viime vuoden kilpailuista. Kuva: Tapio Tuomela

Someron monitoimihallissa on mahdollisuus nähdä lauantaina upeaa lavatanssia ja tangon tulkintaa, kun legendaarinen Unto Monosen muistokilpailu pyörähdellään jo 25. kerran.

Suomen lavatanssiyhdistyksen järjestämät kisat ovat suurin Suomessa järjestettävä yksittäinen lavatanssikilpailu. Tapahtuma on saavuttanut arvostetun aseman lavatanssiharrastajien keskuudessa, ja kilpailemaan tullaan aina Ruotsia myöten.

Joka toinen kappale Unto Monosta

Kilpailulajina on Suomalainen tango, jossa joka toinen soitettava kappale on Unto Monosen tuotantoa.

Lisälajina tanssitaan Tango tango. Siinä soitetaan yksi kappale vanhaa tangoa ja toinen kappale argentiinalaista tangoa.

Finaalissa Suomalaisen tangon ja Tango tangon välissä nähdään tanssiesitys.

Yleisökin saa tanssia

Suomalaisessa tangossa on sarjoja uusista kisailijoista senioreihin, joissa parin yhteisiän tulee olla vähintään 120 vuotta. Tango tangossa on ainoastaan avoin sarja.

Yleisölle on varattu kilpailujen lomassa mahdollisuus tanssia myös itse. FL

Unto Monosen muistokilpailut Someron monitoimihallissa lauantaina 9.11. Kilpailut alkavat kello 10.30 semifinaaleilla ja jatkuvat finaaleilla klo 14. Pääsymaksu.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic