Lounais-Häme

Tanssi keijuna Usvan kanssa: mielikuvitus ja leikki ruokkivat rohkeutta

Nelivuotias Nenna Ceder oli ajoissa paikalla. Hän halusi tanssia keijun kanssa, mutta yksi asia hieman huolestutti ennen tanssipajaa. Voiko Nenna-keiju tanssia ilman siipiä?

-Minulla oli vihreät keijunsiivet, joissa oli kimalteita, mutta ne menivät rikki. Ne piti laittaa roskikseen, hän mietti.

Nenna tuli Forssan luontomuseon keijutanssipajaan ihan varta vasten.

-Kävimme viikko sitten eläinpäivässä, ja huomasimme ilmoituksen tästä tapahtumasta. Nenna on nyt siinä iässä, että mielikuvitus on vilkas. Syntyviä tarinoita on todella hienoa saada seurata sivusta, kertoo Janina Toivonen.

Nenna leikkii mielellään paitsi keijua myös pientä merenneito Arielia sekä Ryhmä Hauta, mutta hänessä on toinenkin puoli.

-Monsteriauto Blaze on kanssa tosi kiva.

 

Pienet tytöt ja myös pojat on keijutanssija Usva Keijun (Suvi Vanhala) mielestä todella helppo temmata mukaan tanssipajaan.

-Mielikuvitus on altis tanssille ja tarinalle, kunhan alkujännityksestä päästään.

Usva Keiju kertoo itsensä etsimisen tarinaa tanssin keinoin. Keiju haluaa löytää itselleen nimen, koska hänen ystävilläänkin sellaiset on. Ilma, Tuli, Vesi ja Maa tanssivat kaikki eri lailla ja eri tasolla.

Usva Keiju oivaltaa ystävien kanssa tanssittuaan, että hänessä on osia kaikista ystävistään. Ilman ystäviä häntäkään ei olisi. Usva Keiju tarvitsee olemassa ollakseen ilman liikettä ja veden kosteutta tulen lämmittämässä maassa.

-Tarina saa lapset liikkumaan ja tekee peruselementit tutuksi tarinan kertomisen lisäksi, Vanhala lisää.

Usva Keijun koti on teatteri- ja kulttuuripalveluita tarjoava Drama Queen oy, joka on vuonna 2014 perustettu kahden naisen yritys Tampereelta.

 

 

Nenna Ceder seurasi Usva Keijun tanssia sivusta, sillä oikean keijun kohtaaminen on aina vähän jännittävää. Teatterin vierailevat hahmotkin tuntuivat liikkuvan lähellä villisti.

Pikkuhiljaa pieni vartalo antoi ujostelusta huolimatta periksi varovaisille keijumaisille liikkeille ja musiikille: Ilma tanssi korkealla kurotellen, Tuli keskivartalon kohdalla, Vesi matalammalla ja Maa aivan lattian pinnassa.

-Parhaiten hän rohkaistui kun tanssittiin Maa Keijun kanssa, lattialla oli helpompi kiemurrella, Toivonen sanoo. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic