Lounais-Häme

Tanssin pauloissa taustasta riippumatta

Tanssikoulu 1st Step on toiminut Forssassa nyt kymmenen vuotta, ja joka vuosi koulun valikoima laajentuu. Jos vielä kymmenen vuotta sitten koulu tarjosi Forssassa lähinnä balettia ja nykytanssia, nykyään erilaisia ryhmiä on lukemattomia.

Laaja valikoima ja harrastajamäärän hurja kasvu myös näkyivät, kun 1st Step piti Forssan Teatteritalolla kevätnäytöksensä. Baletin ja nykytanssin lisäksi näytöksessä esittelivät taitojaan muun muassa akrobatia-, disco/show- ja hip hop -ryhmät.

Tanssijoiden taso ja taustat myös vaihtelivat suuresti. Nuorimmat esiintyjät olivat kolmevuotiaita, vanhimmat nelikymppisiä.

Kun alle kouluikäiset vasta opettelevat, mitä tanssiminen on, esimerkiksi Anna Salosen ja Jonna Siliämaan duoesityksiä on palkittu jopa Euroopan Cupissa ja Maailman Cupissa. Venäjällä pidetyissä kisoissa kaksikon tanssiesitykset yltivät jopa palkintosijoille.

Erilaiset tasot tuovat omat mausteensa opettajien arkeen.

-Pienten ryhmissä mennään lasten ehdoilla. Pitää käyttää enemmän mielikuvitusta, jotta homma on lapsille mielekästä, 1st Stepin perustaja Dany Rainer-Salonen kuvailee.

Anna Salonen ja Jonna Siliämaa taas tekevät koreografioitaan myös itse. Lisäksi Salonen on tehnyt esimerkiksi viisivuotiaiden ryhmän Marjat-esityksen koreografian.

Myös tanssijoiden tavoitteet ovat luonnollisesti erilaisia. Osalle tanssi on kiva harrastus, kun toinen laskee sen varaan tulevaisuutensa. Parikymppinen Salonen tähtää ammattilaiseksi.

-Tavoitteeni on kehittyä koko ajan koreografina ja opettajana. Suuri tavoite on, että minulla on joskus oma tanssikouluni, kolmevuotiaana tanssin aloittanut Salonen kertoo.

Salonen ja tämän äiti Dany Rainer-Salonen asuvat Riihimäellä, missä myös 1st Step toimii Forssan lisäksi.

Forssassa Salonen opettaa oman tanssimisensa ohessa nuorempien ryhmiä, minkä lisäksi syksyllä Salonen tähtää Järvenpäähän opiskelemaan tanssia.

Useampi tanssikoulun käynyt harrastaja on tullut myös ammattilaiseksi, Rainer-Salonen kertoo.

-Nykyisissäkin tanssijoissa on ehdottomasti potentiaalia ammattilaiseksi, Rainer-Salonen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic