Lounais-Häme Forssa

Tanssin taikaa teatteritalolla – Tanssikoulu 1st Stepin syksy on ollut täynnä menestystä

Tanssikoulussa on ollut todella kiireinen kausi, koska kilpailuja on ollut paljon.
Tanssikoulu 1st Step piti joulunäytöksen. You should see me in a crown -esityksessä nähtiin nykytanssia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tanssin taikaa nähtiin sunnuntaina Forssan teatteritalolla, kun Tanssikoulu 1st Step piti joulunäytöksen. Tanssikoululaiset näyttivät osaamistaan esittämällä muun muassa balettia, nykytanssia ja showtanssia.

– Tanssikoulussa on ollut todella kiireinen kausi, koska kilpailuja on ollut paljon. Niitä on luvassa myös kevätkaudelle. Ensi vuonna osallistumme myös nuorten taidetapahtuma Movesiin, joka järjestetään Humppilassa, Tanssikoulu 1st Stepin rehtori Dany Reiner-Salonen kertoo.

Tanssikoulun forssalaiset tanssijat ovat menestyneet pitkin syksyä eri kilpailuissa, kuten esimerkiksi World Cupissa ja Tanssiva kaupunki -kilpailuissa Pietarissa Venäjällä ja Tul Joy games -kilpailuissa Porissa. Tuoreimpana menestyksenä tuli Aada Lehtisen ja Liinu Torkkelin kolmas sija balettiduona Estradi-kilpailussa Helsingissä.

Voitto World Cupista Pietarissa

Aada Lehtinen on Tanssikoulu 1st Stepin menestyneimpiä tanssijoita. Syksyn parhaana saavutuksenaan hän pitää lokakuussa Pietarissa World Cupissa tullutta voittoa, kun hän tanssi Liinu Torkkelin kanssa balettiduona voittoon.

Aada Lehtinen (edessä) ja Liinu Torkkel esittivät joulunäytöksessä tanssin Aamu Tiffanylla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aada Lehtinen (edessä) ja Liinu Torkkel esittivät joulunäytöksessä tanssin Aamu Tiffanylla. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Kilpailussa oli osallistujia ympäri Eurooppaa. Oli todella hienoa voittaa ja olen ylpeä saavutuksesta. Oli myös hienoa seistä voittajana korokkeella kaikkien katsoessa, Aada Lehtinen sanoo.

Tanssinut 3-vuotiaasta lähtien

Aada Lehtinen on 16-vuotias ja asuu Forssan Koijärvellä. Hän kertoo aloittaneensa tanssiharrastuksen jo 3-vuotiaana Tanssikoulu 1st Stepin pienten lasten ryhmässä.

– Harjoittelen joka päivä. Tanssikoulussa on treenit kolme kertaa viikossa, ja käyn lukiota Forssan Urheiluakatemiassa, jossa harjoittelemme kolme kertaa viikossa. Lisäksi treenaan omalla ajallani.

Hän kertoo tanssivansa mielellään niin balettia, nykytanssia kuin showtanssiakin.

– Suosikkini on nykytanssi, jossa on samoja elementtejä kuin baletissa, mutta se on vauhdikkaampaa.

Tulevaisuudessa Aada Lehtisen tavoitteena on siirtyä tanssin pariin jollekin isommalle paikkakunnalle. Hän aikoo jatkaa kilpailemista ja opiskella tanssinopettajaksi. FL

Lue lisää:  Forssalaiset tanssijat menestyivät Pietarissa ja Porissa – Tanssivan kaupungin kilpailuista tuli peräti kuusi ykkössijaa

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic