Lounais-Häme Forssa

Tantsulla avaa kehon jumeja - Tanssi- ja liiketerapialla voidaan käsitellä syvältä kumpuavia muistoja ja traumoja

Hyvinvointi- ja liikuntapalveluyritys Tantsulla vetreyttää mieltä ja kehoa kokonaisuutena. Kehon viestejä kuuntelemalla voidaan ratkoa niin henkisiä kuin fyysisiä solmuja.
Tantsullan yrittäjä Ulla Leino (edessä oik.) ohjasi venyttelyhetken Leena Monoselle (vas.), Irma Hellgrenille sekä Arja Maltarille. Sen tavoitteena on kehon ja mielen rentoutuminen. Kuva: Tapio Tuomela
Tantsullan yrittäjä Ulla Leino (edessä oik.) ohjasi venyttelyhetken Leena Monoselle (vas.), Irma Hellgrenille sekä Arja Maltarille. Sen tavoitteena on kehon ja mielen rentoutuminen. Kuva: Tapio Tuomela

– Ihminen on kokonaisuus, jossa psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Keho kertoo meille asioita omasta menneisyydestämme ja hyvinvoinnistamme, jos vain annamme sille siihen mahdollisuuden, hyvinvointi- ja liikuntapalveluja tarjoavan Tantsullan yrittäjä Ulla Leino kuvailee istuskellessaan kodinomaisessa toimitilassaan Koulukadulla.

 

Sisäänastuessa Tantsullan tiloihin, voisi kuvitella, että on juuri tullut kyläilemään jollekin ystävälleen. Sitä tunnetta Leino juuri on sisustuksessaan hakenut. Vaikka yrityksen palveluihin kuuluvat myös liikunnalliset ja painonhallinnalliset palvelut, kuten rivitanssi, venyttelytunnit ja painonhallinnan ohjaus, Leinon luona käydään keventämässä liikakilojen lisäksi myös mieltä. Tantsullasta voi hakea ratkaisua stressiin, työuupumukseen tai vaikkapa parisuhteeseen liittyviin pulmiin. Keinoja on monia. Niissä jokaisessa kuunnellaan kehoa kokonaisvaltaisesti.

– Mieltä painava ongelma voi olla myös aivan pieni. Ratkaisuja voidaan löytää tanssi-liiketerapian tai terapeuttisen keskustelun avulla. On hyvin yksilöllistä, kuinka nopeasti mielen solmut saadaan avattua. Joillekin riittää yksi käyntikerta, toiset tarvitsevat kokonaisen, vuodesta kahteen vuoteen kestävän terapiajakson, psykiatriseksi sairaanhoitajaksi ja tanssi-liiketerapeutiksi kouluttautunut Leino kertoo.

 

Tanssi-liiketerapia on terapiamuoto, jossa tanssi ja liike toimivat pohjana oman itsen ja asioiden tutkiskelulle. Asiakkuuden alussa lähdetään puhtaasti liikkeelle asiakkaan kehonkielestä ja liikkeistä. Leino tanssii asiakkaan mukana ja pyrkii löytämään asiakkaan liikkeestä aidot liikkeet, mutta myös sen, mitä niistä puuttuu. Tanssi-liiketerapiaan voidaan yhdistää terapeuttista keskustelua ja esimerkiksi piirtämistä asioiden kuvantamiseksi.

– Tanssissa paljastuu kehon muistoja esimerkiksi lapsuudesta tai jostakin elämän aikana syntyneestä traumasta. Liikkeestä voi nousta esiin myös sellaisia asioita ja tunteita, joiden olemassa olosta emme edes itse ole tienneet, yrittäjä kertoo.

Yrittäjä Ulla Leino (oik.) on toiminut hyvinvointi- ja liikunta-alan yrittäjänä jo yli kymmenen vuoden ajan. Vuosien aikana hän on huomannut, että kehon rentoutuessa myös mieli kevenee.

Tantsulla tarjoaa myös viikoittaisia venyttely- ja rentoutushetkiä, jossa keskitytään pitkiin venytyksiin. Leinon mukaan ne ovat monelle asiakkaalle aikaa, joka tarjoaa hetkellisen poispääsyn hektisestä arjesta.

 

Leino on pitkän linjan hyvinvointi- ja liikuntayrittäjä, sillä hän on työskennellyt alalla yli kymmenen vuotta. Vuonna 2018 hän siirtyi Tantsullan kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Leino haaveili yläasteikäisenä fysioterapeutin ammatista, mutta urapolku johdatti hänet opiskelemaan mielenterveyshoitajaksi ja sen jälkeen psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. Tanssi on kulkenut kuitenkin hänen mukanaan aina.

– Olen harrastanut ja opiskellut tanssia lähes koko elämäni. Se on ollut aina minulle omin tapa ilmaista itseäni. On hienoa, että olen löytänyt siitä keinon myös auttaa muita eteenpäin elämässä, Leino summaa. FL

Ullan hyvinvointivinkit syksyyn

Muista nukkua riittävästi ja noudattaa omaa unirytmiäsi. Lomalta paluun jälkeen unirytmi voi olla rikkonainen.

Kokoa ruokavaliosi monipuolisesti ja syö hyvin.

Harrasta ulkoliikuntaa. Esimerkiksi pieni kävelylenkki raittiissa, aurinkoisessa syysilmassa virkistää mieltä ja kehoa.

Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet ja ole itsellesi hyvä.

Muista, että muutoksiin on aina mahdollisuus, jos niitä itse haluat.

Kuuntele itseäsi ja kehoasi.

Jaa ajatuksiasi muiden kanssa. Älä jää yksin ongelmien tai murheiden kanssa.

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic