Lounais-Häme

Tapetun sauditoimittaja Jamal Khashoggin pojat vetoavat isänsä ruumiin palauttamiseksi

Washington
05.11.2018, 04:13

Ulkomaat

Tapetun sauditoimittaja Jamal Khashoggin pojat vetoavat CNN:n haastattelussa isänsä ruumiin palauttamiseksi. Veljekset antoivat ensimmäisen haastattelunsa isänsä kuoleman jälkeen.
Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut Jamal Khashoggi tapettiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuun alussa.
Turkin viranomaiset etsivät edelleen Khashoggin ruumista.
Pojat kuvaavat edesmennyttä isäänsä reiluksi, vaatimattomaksi ja hyvin rohkeaksi mieheksi. Heidän mukaansa perhe ei kykene suremaan ennen kuin isän ruumis on löydetty.
– Toivon todella, että mitä tahansa tapahtui, se ei ollut kivuliasta hänelle tai että se oli nopeaa. Tai että hän sai rauhallisen kuoleman, sanoi 33-vuotias Abdullah Khashoggi.
– Kaikki, mitä haluamme nyt, on haudata hänet Al-Baqiin (hautausmaalle) Medinaan muun perheen rinnalle, Salah Khashoggi, 35, kertoi.
Toimittaja Khashoggi oli Saudi-Arabian kansalainen, ja häneltä jäi myös kaksi tytärtä.
Turkkilaisen syyttäjän toimiston mukaan Khashoggin ruumis paloiteltiin kuristamisen jälkeen. Washington Post on puolestaan kertonut turkkilaisen viranomaislähteen perusteella, että ruumis saatettiin tuhota hapolla.
Saudi-Arabia on tarjonnut ristiriitaisia selityksiä Khashoggin kuolemalle. Khashoggi katosi mentyään maan konsulaattiin Istanbulissa hakemaan avioliittoa varten tarvittavia papereita.
Alkuun Saudi-Arabia kiisti tietävänsä mitään Khashoggin kohtalosta. Myöhemmin maa myönsi, että Khahoggi tapettiin konsulaatissa. Teko pantiin kruununprinssi Mohammed bin Salmanin lähipiirin vastuulle.
Saudi-Arabian mukaan kruununprinssi ja kuningas Salman eivät tienneet operaatiosta.

https://edition.cnn.com/2018/11/04/middleeast/salah-khashoggi-abdullah-khashoggi-intl/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti