Lounais-Häme

Tapio Virtanen aikoo käyttää kaikki keinot Ruostejärven leirikeskuksen kunnostamiseksi

Heinä kasvaa pitkänä Ruostejärven leirikeskuksen päärakennuksen edustalla.

-Rakennus on toistaiseksi purkamatta. Kaupunginjohtajan kanssa on sovittu, että hylättyjen rakennusten purkaminen alkaa syksyn aikana, sanoo Forssan kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja ja nuoriso – ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtanen (vas.).

Virtasesta on tullut Ruostejärven leirikeskuksen näkyvin puolestapuhuja. Adressi leirikeskuksen kunnostamiseksi lanseerattiin kesäkuun lopulla. Kyse oli tarkkaan ottaen vanhan adressin elvyttämisestä.

-Ensimmäinen nimienkeräyskierros jouduttiin keskeyttämään, koska olin terveyssyistä poissa pelistä hetken aikaa. Kun jatkettiin, niin monet ihmettelivät, että taasko ajan samaa asiaa, Virtanen kertoo.

Tavoitteena on saada kerättyä 4 000 nimeä. Adressi on tarkoitus luovuttaa Forssan kaupunginvaltuustolle tänä syksynä talousarviota laadittaessa.

 

Forssan Lehti tiedusteli heinäkuussa Forssan seudun kaupunginjohtajien mielipiteitä yhteisen leirikeskuksen perustamisesta. Virtanen kertoo innostuneensa artikkelista ja pitävänsä ideaa relevanttina.

-Kaikilla kunnilla on resurssien yhdistäminen edessä ennemmin tai myöhemmin. Samalla olisi paremmat mahdollisuudet hakea EU:lta alueellisen kehittämisen tukea, Virtanen suunnittelee.

Virtanen pitää Ruostejärven maantieteellistä sijaintia ihanteellisena.

-Tämä on hyvän etäisyyden päässä kaikesta. Läheltä löytyvät Torronsuo ja Härkätie, ja tämä palvelisi myös Eerikkilän urheiluopistoa.

Etusijalla olisivat Virtasen mukaan seudun omat kunnat, minkä jälkeen keskusta voitaisiin vuokrata myös muiden tahojen käyttöön. Leirikeskuksessa olisi valtavasti potentiaalia erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten vaikka majoitukseen suurten yleisötapahtumien aikana.

-Kun puhutaan Ruostejärvestä, puhutaan yleensä vain lapsista. Virkistystiloja tarvitaan kuitenkin myös seudun järjestöille, vanhuksille ja eläkeläisille. Ei ole mitään syytä käyttää näitä tiloja vain 2–4 viikon ajan kesäisin, Virtanen toteaa.

 

Leirikeskuksen uudelleen rakentamisen on arvioitu maksavan 1,5 miljoonaa euroa. Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi on todennut leirikeskuksen jäävän kunnalle resurssiksi, joka halutaan omistaa, mutta jonka edelle kuitenkin menevät muut investointitarpeet (FL 26.6.).

-Leirikeskuksen kunnostamatta jättäminen olisi korjausvelkaa pahimmillaan, Virtanen sanoo.

Forssan sivistystoimi on vuokrannut leirikeskusta kunnan tekniseltä toimelta. Vuokrasopimus on käsittänyt peruskunnossapidon, varat ylimääräisiin kuluihin on täytynyt järjestää kunnallisen päätöksenteon kautta. Virtanen laskee kiinteistöjen tilan virkamiesjohdon kontolle.

-Johtavat poliitikot Forssassa ovat lanseeranneet ajatusta, että leirikeskuksen tila olisi sivistystoimen syytä. Sivistystoimi ei ole koskaan omistanut leirikeskusta, vaan se on vain vuokrannut kiinteistöjä, Virtanen täsmentää.

Kiinteistöihin tehdyt korjaustoimenpiteet ovat olleet Virtasen mielestä riittämättömiä.

-Päärakennuksen perustuksiin vedettiin ketunkoloja tuuletussyistä aiempina kesinä, kun perustuksista löytyi hometta. Mitään muita investointeja ei tehty.

 

Ensi vuoden aikana eläkkeelle jäämässä oleva Virtanen toivoo, että asiasta saataisiin aikaan keskustelua syksyn aikana. Kaikki muut keinot on jo käytetty, joten nyt on aika kuulla forssalaisten mielipidettä adressin avulla.

-Leirikeskuksen vastustajat voisivat tulla esiin omilla nimillään ja selittää, miksi forssalaiset eivät ansaitsisi tällaista vapaa-ajanviettopaikkaa, Virtanen toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti