Lounais-Häme Forssa

Tapio Virtasen valitus: Hallinto-oikeuden päätös yllätti Forssan

Kuvituskuva. Kuva: -
Kuvituskuva.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus asettui Tapio Virtasen (vas.) valituksen kannalle ja totesi Forssan kaupunginvaltuuston kesäkuisen Monikylä-päätöksen syntyneen virheellisessä järjestyksessä, kun kokouksessa tehdystä kannatetusta ehdotuksesta ei äänestetty, vaan siitä muokattiin ponsi.

Hallinto-oikeuden ratkaisulla ei ole sinänsä merkitystä, koska valtuusto oli valituksen jälkeen elokuussa kumonnut kesäkuisen päätöksensä ja käsitellyt monitoimikeskuksen suunnitelmien hyväksymisen urakkalaskentaa ja toteutusta varten uudestaan.

Hallinto-oikeuden ratkaisu harmittaa kuitenkin Forssan kaupungin virkakoneistoa, koska se ei ollut pitänyt erillistä lausuntoa asiasta tarpeellisena. Kaupunki oli vastauksena hallinto-oikeuden lausuntopyyntöön toimittanut vain valtuuston päätöksen kumoamista koskeneen selvityksen, koska aiemmin hallinto-oikeus ei ole ottanut kantaa jo kumotun päätöksen lainmukaisuuteen.

Jos kaupunki olisi uudesta käytännöstä tiennyt, se olisi selvittänyt hallinto-oikeudelle valtuuston hyväksyneen asiassa yksimielisesti ponsilausuman, joka kaupungin mielestä oli tehnyt Virtasen ehdotuksesta äänestämisen tarpeettomaksi. Virtanen oli esittänyt Monikylälle omaa, ulkopuolista rakennusvalvojaa. Silloinen ponsi oli muotoilultaan pyöreämpi.

Uusimmat

Fingerpori

comic