Lounais-Häme

Tarina osaksi matkailutuotetta – Matkailuyrittäjille valmennusta VIKKE-hankkeessa

Ensimmäinen valmennus on 24. lokakuuta, ja sen aiheena on tarinallistaminen, tarina markkinoinnissa.
VIKKE-valmennuksissa matkailuyrittäjille annetaan opastusta muun muassa diginäkyvyydestä. Kuva: Lassi Puhtimäki
VIKKE-valmennuksissa matkailuyrittäjille annetaan opastusta muun muassa diginäkyvyydestä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Matkailualan toimijoita opastetaan markkinoimaan ja tuomaan kohdettaan esille tarinan avulla. Tämä on ideana VIKKE Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä -hankkeessa, jonka valmennuksissa käydään läpi tarinnallistamista ja muun muassa tarinan tuotteistamista sekä digitalisointia.

– VIKKE-valmennukset ovat avoimia kaikille matkailualan toimijoille. Osallistua voi jokaiseen valmennuspäivään tai yksittäisiin päiviin, mutta hyöty on toki suurempi mitä useampaan päivään osallistuu, hankkeen markkinointiassistentti Annamaria Laine sanoo.

Valmennuksia järjestetään kaikkiaan kahdeksan, ja ilmoittautuminen niihin on alkanut. Ensimmäinen valmennus on 24.10., ja sen aiheena on tarinallistaminen, tarina markkinoinnissa. Seuraavissa valmennuksissa aiheina ovat tarina osana tuotetta ja palvelua, tuotteistaminen ja hinnoittelu sekä tarinan tuoma lisäarvo hintaan, tarinan visualisointi ja tuottaminen digitaaliseksi, maakunnan matkailukärkien ja tarinoiden hyödyntäminen kohteen omassa markkinoinnissa, digitaaliset näkyvyyskanavat, digitaaliset myyntikanavat ja tarina osana myyntityötä.

Laineen mukaan ilmoittautumisille ei ole takarajaa. Viimeinen valmennus pidetään maaliskuussa, ja esimerkiksi siihen voi ilmoittautua vasta hieman ennen. Valmennukset ovat osallistujille maksuttomia, ja ne pidetään HAMKin Visamäen kampuksella Hämeenlinnassa. Valmentajat tulevat Visit Finland Akatemiasta.

Loppuvuodesta pidetään myös muun muassa Forssassa matkailuyrittäjille valmennusta diginäkyvyydestä 19.11. ja rahoitusinfo 12.12., ja myös näihin voi ilmoittautua.

Laine kertoo, että hankkeessa on jo pidetty matkailu- ja kulttuuritoimijoille tarinapajoja. Niissä syntyneiden tarinoiden perusteella kehitetään mobiilipeli, joka on tarkoitus julkaista ensi keväänä.

VIKKE-hankkeessa ovat mukana Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen liitto ja Kanta-Hämeen kunnat. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic