Lounais-Häme Ypäjä

Tarinat täynnä kotiseuturakkautta – Ypäjän tarinakilpailu saavutti suuren suosion

Kilpailu saavutti suuren suosion, sillä siihen lähetettiin yli 50 tarinaa. Osallistujia oli päiväkoti-ikäisistä eläkeläisiin, oli paikallisia ja ulkopaikkakuntalaisia. Raati valitsi kahdeksan parasta tarinaa.
Perttulan koulun kolmosluokkalaisten tarina oli yksi tarinakilpailun voittajista. Heidän tarinassaan todetaan muun muassa näin: "Ypäjällä on kiva asua, koska täällä on puhdas ulkoilma. Ypäjällä on hieno venesatama. Joella voi ajaa moottorikelkalla. Kivaa, kun on Loimijoki ja voi kalastaa". Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
Perttulan koulun kolmosluokkalaisten tarina oli yksi tarinakilpailun voittajista. Heidän tarinassaan todetaan muun muassa näin: "Ypäjällä on kiva asua, koska täällä on puhdas ulkoilma. Ypäjällä on hieno venesatama. Joella voi ajaa moottorikelkalla. Kivaa, kun on Loimijoki ja voi kalastaa". Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

Ypäjältä löytyy paljon kehujen arvoisia asioita. Tämä tuli ilmi Ypäjän kunnan järjestämässä tarinakilpailussa, johon kerättiin tarinoita siitä, mikä Ypäjällä on parasta.

Tarinat ovat täynnä kotiseuturakkautta, ja kiitosta saavat esimerkiksi hyvät palvelut lääkäristä ja kouluista kirjastoon, hoivaa tarjoava palvelukeskus, päiväkoti ja sen lelupäivät, kaunis kirkko, loistava teatteri, liikunnan ilo ja muutenkin hyvät puitteet harrastaa.

Parhaiksi asioiksi Ypäjällä todetaan myös ypäjäläisten auttavaisuus ja ystävällisyys, yhteisöllisyys ja se, että kylällä tulee tuttuja vastaan ja on aikaa jutella. Kehuja annetaan myös vastaantulijan tervehdykselle, kiireettömälle kohtaamiselle ja sille, että myös lapset sanovat reippaasti ”päivää”.

Kauniit maisemat ja istutukset, puhdas ulkoilma, Loimijoen tarjoamat harrastusmahdollisuudet, hurmaavat hevoset laitumella ja traktorit pelloilla mainitaan niin ikään parhaiksi asioiksi Ypäjällä.

Ypäjäläisessä hymyssä todetaan myös olevan ripaus itsevarmuutta, joka tulee itsenäisestä kunnasta ja oikeudesta päättää itse.

– Ypäjän kunta järjesti tarinakilpailun 10.12.2018–31.1.2019, kunnan viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormi kertoo.

Kilpailu saavutti suuren suosion, sillä siihen lähetettiin yli 50 tarinaa. Osallistujia oli päiväkoti-ikäisistä eläkeläisiin, oli paikallisia ja ulkopaikkakuntalaisia.

Ylpeästi ypäjäläisiä. Ypäjäläiset Eila Pispa (vas.) ja Hanna Kunnasvirta tapasivat toisensa pitkästä aikaa kesken kävelylenkin ja jäivät vaihtamaan kuulumisia. He ovat näkövammaisia, mutta kertovat, että vaikka he näkevät kadulla vain hahmon, niin silti he tervehtivät heti.

Tarinakilpailun raati valitsi kahdeksan parasta tarinaa.

Voittaneiden tarinoiden nimet ja niiden kirjoittajat ovat: Ypäjäjäiset juuret: Emmi Laakso, Minun Ypäjä: Tuukka Oksanen, Parasta on palvelut: Annamari Ilola, Turvaa ja hoivaa: Satu Leppälahti, Paljasjalkainen: Jenni Liuski, Metka kylä -muistoja Ypäjältä: Satu Vaarula, Perttulan koulun kolmosten ajatuksia Ypäjästä 2019: Perttulan koulun kolmosluokkalaiset, Ypäjäläinen hymy: Nimimerkki: jo 20 vuotta Ypäjällä onnellinen.

– Tarinoiden valinnassa raati katsoi etenkin tarinan sopivuutta kilpailun teemaan ”Parasta Ypäjällä”. Raadin mielestä tarinat olivat hyvin monipuolisia. Raati kuvaili tarinoita muun muassa näin: ”aito, herkkä ja rehellinen muistelma”, ”perusteellinen tunnelmakuvaus”, ”rikas sanasto ja yllätyksellinen tarina”, ”huumoria ja nasevuutta”, ”kotiseuturakkautta naapurikuntia unohtamatta”, ”ajankohtainen ja erottuva tarina” sekä ”luova ja yhteisöllinen ratkaisu tarinankerrontaan”, Stormi kertoo.

Raatiin kuuluivat Katriina Reijonen, Kari Vahaniitty, Riina Levander, Helena Kujansuu ja Inka Stormi. Lisäksi oman suosikkinsa valitsivat Ypäjän eskarit.

Stormin mukaan tarinoita tullaan hyödyntämään kunnan markkinointimateriaaleissa, sosiaalisessa mediassa ja muussa viestinnässä. Lisäksi toiveena on, että kilpailu on lisännyt positiivista virettä kunnassa.

Tarinakilpailun voittajille arvottiin paikallisia palveluita palkinnoiksi. Palkintoina oli muun muassa lahjakortteja Karrinpuomiin, Loimijoki Golfiin ja Hevosopiston ratsastustunneille. FL

 

Lue lisää tarinakilpailun synnystä

 

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic