Lounais-Häme

Tarjolla sankarin roolia

Koripallo

Forssa

Alku lähtee vaikeasta tilanteesta illan Kouvottaret-peliin. Naisten Korisliigassa neljäntenä oleva Alku kohtaa Mansikka-ahon urheiluhallissa hyvässä vireessä olevan kouvolalaisjoukkueen.

Viidentenä sarjassa majaileva Kouvottaret on joulu-tammikuussa voittanut muun muassa Espoo Unitedin, Lappeenrannan Catzin ja Äänekosken Huiman.

– Olemme joukkueen tilanteen takia tehneet hienosäätöä, mutta mihinkään suuriin muutoksiin emme yksittäisen pelin takia lähde. Keskiviikkona on jo uusi ottelu, Alun päävalmentaja Jari Marjamäki sanoo.

Alulta puuttuu viime viikonvaihteen EBT-ottelun tapahtumien seurauksena riveistä kolme avainpelaajaa. Joukkueen ykköstykit, takana pelaavat Kiana Johnson ja Tyonna Snow ovat illan pelistä sivussa EBT-ottelusta saamansa yhden ottelun pelikiellon takia.

Ottelussa loukkaantunut sentteri Janelle Lane ei ole Marjamäen mukaan lähelläkään pelikuntoa, eikä pysty edes matkustamaan joukkueen mukana Kouvolaan.

– Olemme saaneet Jorvista tutkimustulokset. Lane on aloittamassa fysioterapian, mutta ei ole siinä kunnossa, että pystyisi matkustamaan Kouvolaan, saatikka pelaamaan.

Pelikiellot ja loukkaantumiset yhdistettynä joukkuetta vaivanneeseen flunssa-aalton tekevät tilanteesta haastavan. Nyt on uusille pelaajille tarjolla niin sanotusti ratkaisijan roolia.

– Hanna Vapamaan, Ashley Clarkin ja Elli Koskisen pitää ottaa nyt valtavaa roolia. Isoa roolia on tarjolla myös Lilli Nikanderille, Emilia Pärssiselle ja Julia Heinoselle. Myös muiden pelaajiemme on oltava valmiita pelaamaan tavallista isommat minuutit, Marjamäki sanoo.

Kouvottarien tehopelaaja Khadjah Sessions on loukkaantumisen takia sivussa illan pelistä, mutta kolme muuta jenkkiä ovat rivissä. Pelistä tulee vaikea Alulle.

– Syksyllä voitimme pelin jatkoajalla, kun meillä oli kaikki parhaat mukana. Tärkeää on, että pystymme pelaamaan Kouvolassa joukkueena, Marjamäki toteaa.

Kiana Johnson sai EBT-pelin tapahtumista yhden ottelun pelikiellon ja 300 euron sakot, Tyonna Snowlle määrättiin yhden ottelun pelikielto. Lisäksi Ashley Clark sai 300 euron sakot ja päävalmentaja Marjamäki varoituksen.

Marjamäen mukaan pelin tapahtumat ja liiton antamat rangaistukset on käyty joukkueen pelaajien kanssa läpi. Valmentajan mukaan joukkueen amerikkalaisten on ollut vaikea hyväksyä liiton päätöksiä.

– Amerikkalainen luonteenlaatu on sellainen, että sen on vaikea hyväksyä rangaistuksia, jos se ei koe niitä oikeutetuiksi.

Alku valittanee kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpään määräämästä rangaistuksesta Koripalloliiton liittohallitukselle. Marjamäki muistuttaa, että kaikki tuomariraportin kohdat, joita tallenteen pohjalta esitettiin, kaatuivat.

– Tulanderin Jyrki on päätymässä siihen, että valitamme tuomiosta. Pelaajat kokevat rangaistuksen vääräksi. Valitus on myös voimakas signaali pelaajille siitä, että heitä tuetaan tässä asiassa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic