Lounais-Häme

Tarkastuslautakunta huomautti Forssan kaupunginhallitusta

Forssan kaupunginhallitus ylitti viikon takaisessa kokouksessaan toimivaltansa, kun se päätti, että kaupungin palveluverkkoa koskeva päätöksenteko siirretään seuraavalle kaupunginvaltuustolle. Päätös syntyi tutulla 5–6 äänestystuloksella.

Tarkastuslautakunta toteaa sitovassa lausunnossaan, että kaupungin tulee noudattaa päätöksenteossa valtuuston hyväksymää talousarviota, ja että talousarvion mahdolliset muutokset tulee saattaa valtuuston ratkaistaviksi.

Lausunto tarvittiin, koska palveluverkkoa koskevia päätöksiä oli määrä tehdä alkuvuodesta 2016 alkaen. Valtuusto oli päättänyt aikataulusta.

-On enemmän kuin fakta, että talousarviossa olevat päätökset ovat sitovia tahtotiloja, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jaakko Mäki (vas.) alleviivaa.

Päätös tarkoittaa konkreettisesti sitä, että palveluverkkopäätökset tulevat valtuuston päätettäviksi lähiaikoina.

-Kaupunginhallituksen viimeinen päätös tuo mukanaan kasan talousarviomuutoksia, jotka voi tehdä ainoastaan valtuusto. Joten tavalla tai toisella asian on palattava valtuustoon, Mäki linjaa.

Ennen valtuustoa kokoontuva kaupunginhallitus voi puolestaan antaa valtuustolle uuden päätösesityksen palveluverkosta ja siihen liittyen monitoimikeskuksen tilasuunnitelman rahoituksesta – vaihtoehtona on toki myös budjetin laajempi avaaminen.

Lausunto syntyi äänestyksen jälkeen lukemin 4–2. Saman tien annettavan lausunnon kannalla olivat Jaakko Mäen ohella Hanna-Leena Rintakumpu (vihr.), Ritva Vastamäki (kok.) ja Pentti Arjovirran henkilökohtainen varajäsen Tapio Talikainen.(sd.).

Äänestyksessä tappiolle jääneet Markku Länninki (kesk.) ja Pauli Rämön varajäsen Sari Rämö (kd.) ehdottivat, että lautakunta pyytäisi ennen omaa lausuntoaan asiantuntijalausunnon Suomen Kuntaliiton lakimiehiltä.

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on seurata talousarvion toteutumista. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic